Οι εποχές των εναλλακτικών λύσεων που αγοράζονται από το κατάστημα έχουν περάσει. με λίγα απλά υλικά και τις αναλυτικές οδηγίες μας, θα απολαύσετε το δικό σας σπιτικό τόφου και γάλα σόγιας σε χρόνο μηδέν. Είτε είστε vegan, είτε έχετε δυσανεξία στη λακτόζη, είτε απλώς εξερευνάτε νέους γαστρονομικούς δρόμους, η εξοικείωση με την τέχνη της παρασκευής τόφου και γάλακτος σόγιας είναι μια απαραίτητη δεξιότητα. Ξεκλειδώστε το μυστικό για μια πιο υγιεινή, πιο νόστιμη και οικονομικά αποδοτική πηγή πρωτεΐνης τώρα.
Το σπιτικό τόφου είναι χωρίς πρόσθετα!
Σπιτική συνταγή για τόφου
Υπάρχουν μερικά βήματα που εμπλέκονται στην παρασκευή σπιτικού τόφου και χρειάζεται λίγο μελλοντικό προγραμματισμό (κυρίως επειδή πρέπει να μουλιάζετε τους κόκκους σόγιας για 24 ώρες). Ωστόσο, τα βήματα είναι πολύ απλά και μπορούν να χωριστούν σε μέρη, κάνοντας αυτή τη συνταγή πολύ διαχειρίσιμη.
Ας αρχίσουμε!
Απλά μια σημείωση πριν ξεκινήσουμε, πρέπει να αρχίσετε να μουλιάζετε τα φασόλια σας τουλάχιστον 24 ώρες πριν τα χρειαστείτε.
Συστατικά
- 2 φλιτζάνια σόγια
- Νερό
- 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
- 2 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι
Οδηγίες
- Μουλιάζουμε 2 φλιτζάνια σόγιας σε νερό για 8 ώρες.
- Προσθέστε σόγια 1 : νερό 1/2
- Φτιάξτε σογιόνερο προσθέτοντας χωριστά λάχανο και καρότα.
- Όταν αρχίσει να βράζει, ρίξτε κρύο νερό.
- Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε.
- Προσθέστε πηκτικό.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, περιμένουμε 15 λεπτά.
- Τοποθετήστε ένα μεγάλο βάρος από πάνω για 15 λεπτά.