Mε λίγα απλά υλικά και τις αναλυτικές οδηγίες μας, θα απολαύσετε το δικό σας σπιτικό τόφου και γάλα σόγιας σε χρόνο μηδέν.
Είτε είστε vegan, είτε έχετε δυσανεξία στη λακτόζη, είτε απλώς εξερευνάτε νέους γαστρονομικούς δρόμους, η εξοικείωση με την τέχνη της παρασκευής τόφου και γάλακτος σόγιας είναι μια απαραίτητη δεξιότητα.
Ξεκλειδώστε το μυστικό για μια πιο υγιεινή, πιο νόστιμη και οικονομικά αποδοτική πηγή πρωτεΐνης τώρα!

Σπιτικό τόφου χωρίς πρόσθετα!
Συνταγή:
Η παρασκευή σπιτικού τόφου έχει μερικά βήματα και απαιτεί λίγο προγραμματισμό (κυρίως επειδή οι κόκκοι σόγιας πρέπει να μουλιάσουν για 24 ώρες). Ωστόσο, η διαδικασία είναι απλή και μπορεί να γίνει τμηματικά, πράγμα που κάνει τη συνταγή αρκετά εύκολη και διαχειρίσιμη.
**Σημείωση πριν ξεκινήσουμε: πρέπει να αρχίσετε να μουλιάζετε τα φασόλια σας τουλάχιστον 24 ώρες πριν τα χρειαστείτε.
Συστατικά:
- 2 φλιτζάνια σόγια
- Νερό
- 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
- 2 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι
Οδηγίες:
-
- Μουλιάστε 2 φλιτζάνια σόγιας σε άφθονο νερό για τουλάχιστον 8 ώρες (ιδανικά όλη νύχτα).
- Στραγγίστε και προσθέστε σόγια και νερό σε αναλογία 1 : ½.
- Φτιάξτε το σογιόνερο (soy milk) προσθέτοντας ξεχωριστά λίγα φύλλα λάχανου και καρότα για άρωμα.
- Μόλις το μείγμα αρχίσει να βράζει, ρίξτε λίγο κρύο νερό για να «κόψει» ο βρασμός.
- Χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία και ανακατεύετε απαλά.
- Προσθέστε το πηκτικό (π.χ. χυμό λεμονιού, ξίδι ή γλυκονόλη).
- Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε τη για 15 λεπτά χωρίς να την πειράξετε.
- Μεταφέρετε το μείγμα σε φόρμα με τούλι/πανί, τοποθετήστε από πάνω ένα βαρύ αντικείμενο και αφήστε το για άλλα 15 λεπτά να στραγγίσει και να σφίξει.