Καλοκαίρι και παγωτό είναι σχεδόν συνώνυμα. Αλλά εάν είστε ευαίσθητοι στα γαλακτοκομικά ή ακολουθείτε μια φυτική διατροφή, το παγωτό με κατεψυγμένα φρούτα (γνωστό και ως "ωραία κρέμα") είναι μια νόστιμη εναλλακτική λύση. Το παγωτό φρούτων όχι μόνο είναι πιο υγιεινή επιλογή, αλλά είναι πολύ πιο δροσιστικό και δυναμικό στη γεύση.
Με τον αποχυμωτή Kuvings Whole Slow Juicer, μπορείτε να δημιουργήσετε παγωτό φρούτων και σορμπέ χωρίς γαλακτοκομικά με το παρεχόμενο κενό εξάρτημα σουρωτήρι.
Το παγωτό χωρίς γαλακτοκομικά μπορεί να γίνει με σχεδόν οποιοδήποτε κατεψυγμένο φρούτο, αλλά εδώ είναι 5 λαχταριστές συνταγές που θα σας εμπνεύσουν. Εκτός από το ότι δεν περιέχουν γαλακτοκομικά, είναι επίσης vegan και χωρίς γλουτένη! Αυτές οι συνταγές είναι πολύ συγχωρητικές, οπότε μη διστάσετε να προσαρμόσετε και να προσαρμόσετε τα συστατικά.
1. Piña Colada
Μια απόλαυση εμπνευσμένη από κοκτέιλ μπορεί να απολαύσει όλη η οικογένεια. Ο ανανάς σε αυτή την κατεψυγμένη μορφή είναι εντελώς εθιστικός και η νότα του λάιμ αναβαθμίζει τη γεύση του. Για πιο έντονη γεύση καρύδας, σερβίρετε αυτό το παγωτό με επικάλυψη καρύδας (όπως κομμάτια καρύδας ή νιφάδες).
Συστατικά
- 2 φλιτζάνια παγωμένα κομμάτια ανανά
- ½ φλιτζάνι γάλα καρύδας πλήρες σε λιπαρά
- 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου ή σιρόπι αγαύης (προαιρετικά)
- ½ λάιμ, χυμό
- Νιφάδες καρύδας για επικάλυψη (προαιρετικά)
Σερβίρει 2.
Κατευθύνσεις
- Ξεπαγώστε τον παγωμένο ανανά για 5 λεπτά.
- Συνδυάστε το γάλα καρύδας, το σιρόπι και το χυμό λάιμ σε ένα μικρό μπολ ή φλιτζάνι (χρησιμοποιήσαμε το φλιτζάνι χυμού μας).
- Τοποθετήστε το κύπελλο πολτού κάτω από το στόμιο του αποχυμωτή. Ανοίξτε το έξυπνο καπάκι.
- Ανάψτε τον αποχυμωτή. Προσθέστε μερικά κομμάτια ανανά και λίγο από το μείγμα γάλακτος καρύδας. Συνεχίστε εναλλάσσοντας τα υλικά. Φροντίστε να προσθέσετε τα συστατικά αργά για να αποφύγετε τη συσσώρευση.
- Αφού προστεθούν όλα τα υλικά, αφήστε τον αποχυμωτή να δράσει για επιπλέον 30 δευτερόλεπτα. Κλείστε τον αποχυμωτή. Κλείστε το έξυπνο καπάκι για να αποφύγετε σταγόνες.
- Ανακατεύουμε το εξωθημένο παγωτό με ένα κουτάλι για να ενωθούν πλήρως οι γεύσεις.
- Απολαύστε το παγωτό που μοιάζει με μαλακό σερβιρίσματος ως έχει ή μεταφέρετε το παγωτό σε ένα δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη. Παγώνουμε για τουλάχιστον 4 ώρες. Αφήνουμε να μαλακώσουν για λίγα λεπτά πριν το βάλουμε και το σερβίρουμε. Περιχύνουμε με νιφάδες καρύδας (προαιρετικά). Αποθηκεύστε έως και 1 εβδομάδα.
2. Μαύρο κεράσι
Το παγωτό μαύρο κεράσι είναι εξαιρετικά δημοφιλές το καλοκαίρι και για καλό λόγο. Γνωστά και ως σκούρα γλυκά κεράσια, τα μαύρα κεράσια είναι ιδιαίτερα ώριμα και γλυκά. Τα τσιπς σοκολάτας είναι προαιρετικά, αλλά προσθέτουν ένα εντελώς νέο επίπεδο σε αυτό το παγωτό, δημιουργώντας μια πιο απολαυστική απόλαυση.
Συστατικά
- 1 ⅓ φλιτζάνι κατεψυγμένα μαύρα κεράσια
- 2 φλιτζάνια παγωμένη μπανάνα, κομμένη σε φέτες
- ½ φλιτζάνι γάλα καρύδας πλήρες σε λιπαρά
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
- ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- Πρέζα αλάτι
- ⅓ φλιτζάνι μίνι τσιπς σοκολάτας (προαιρετικά)
Σερβίρει 2.
Κατευθύνσεις
- Ξεπαγώστε τα κατεψυγμένα υλικά για 5 λεπτά.
- Συνδυάστε το γάλα καρύδας, το σιρόπι, το χυμό λεμονιού, τη βανίλια και το αλάτι σε ένα μικρό μπολ ή φλιτζάνι (χρησιμοποιήσαμε το φλιτζάνι χυμού μας).
- Τοποθετήστε το κύπελλο πολτού κάτω από το στόμιο του αποχυμωτή. Ανοίξτε το έξυπνο καπάκι.
- Ανάψτε τον αποχυμωτή. Προσθέστε λίγα κεράσια, ένα κομμάτι μπανάνα και λίγο από το μείγμα γάλακτος καρύδας. Συνεχίστε εναλλάσσοντας τα υλικά. Φροντίστε να προσθέσετε τα συστατικά αργά για να αποφύγετε τη συσσώρευση.
- Αφού προστεθούν όλα τα υλικά, αφήστε τον αποχυμωτή να λειτουργήσει για επιπλέον 30 δευτερόλεπτα. Κλείστε τον αποχυμωτή. Κλείστε το έξυπνο καπάκι για να αποφύγετε σταγόνες.
- Ανακατεύουμε το εξωθημένο παγωτό με ένα κουτάλι για να ενωθούν πλήρως οι γεύσεις. Διπλώνουμε τα κομματάκια σοκολάτας.
- Απολαύστε το παγωτό που μοιάζει με μαλακό σερβιρίσματος ως έχει ή μεταφέρετε το παγωτό σε ένα δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη. Παγώνουμε για τουλάχιστον 4 ώρες. Αφήνουμε να μαλακώσουν για λίγα λεπτά πριν το βάλουμε και το σερβίρουμε. Αποθηκεύστε έως και 1 εβδομάδα.
3. Τσιπ μέντας αβοκάντο
Το αβοκάντο μπορεί να φαίνεται σαν ένα ασυνήθιστο συστατικό στο παγωτό, αλλά το παγωτό αβοκάντο είναι πραγματικό πράγμα! Το φυσικό λίπος (καλό λίπος) στο αβοκάντο κάνει το γλυκό κρεμώδες και η γεύση του αβοκάντο είναι διακριτική. Επίσης, βάφει φυσικά το παγωτό πράσινο.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε φρέσκο εκχύλισμα μέντας είτε μέντας σε αυτή τη συνταγή. Λάβετε υπόψη ότι η γεύση θα ποικίλλει μεταξύ φρέσκου μέντας και εκχυλίσματος - η φρέσκια μέντα έχει πιο ποώδη τόνο.
Συστατικά
- 1 ώριμο αβοκάντο, κομμένο σε κύβους και κατεψυγμένο
- 1 ½ ώριμες μπανάνες, κομμένες σε φέτες και κατεψυγμένες
- ⅓ φλιτζάνι γάλα καρύδας πλήρες σε λιπαρά
- 2 κουταλιές της σούπας καθαρό σιρόπι σφενδάμου ή σιρόπι αγαύης
- 2 κουταλιές της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
- 3 μεγάλα φύλλα μέντας ή 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα μέντας
- Πρέζα αλάτι
- ⅓ φλιτζάνι μίνι τσιπς σοκολάτας
Σερβίρει 2.
Κατευθύνσεις
- Ξεπαγώστε τα κατεψυγμένα υλικά για 5 λεπτά.
- Συνδυάστε το γάλα καρύδας, το σιρόπι, το χυμό λεμονιού, το εκχύλισμα μέντας (αν χρησιμοποιείτε) και το αλάτι σε ένα μικρό μπολ ή φλιτζάνι (χρησιμοποιήσαμε το φλιτζάνι χυμού μας).
- Τοποθετήστε το κύπελλο πολτού κάτω από το στόμιο του αποχυμωτή. Ανοίξτε το έξυπνο καπάκι.
- Ανάψτε τον αποχυμωτή. Προσθέστε ένα κομμάτι αβοκάντο, ένα κομμάτι μπανάνα, λίγο από το μείγμα γάλακτος καρύδας και ένα φύλλο μέντας (αν χρησιμοποιείτε). Συνεχίστε εναλλάσσοντας τα υλικά. Φροντίστε να προσθέσετε τα συστατικά αργά για να αποφύγετε τη συσσώρευση.
- Αφού προστεθούν όλα τα υλικά, αφήστε τον αποχυμωτή να δράσει για επιπλέον 30 δευτερόλεπτα. Κλείστε τον αποχυμωτή. Κλείστε το έξυπνο καπάκι για να αποφύγετε σταγόνες.
- Ανακατεύουμε το εξωθημένο παγωτό με ένα κουτάλι για να ενωθούν πλήρως οι γεύσεις. Διπλώνουμε τα κομματάκια σοκολάτας.
- Απολαύστε το παγωτό που μοιάζει με μαλακό σερβιρίσματος ως έχει ή μεταφέρετε το παγωτό σε ένα δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη. Παγώνουμε για τουλάχιστον 4 ώρες. Αφήνουμε να μαλακώσουν για λίγα λεπτά πριν το βάλουμε και το σερβίρουμε. Αποθηκεύστε έως και 1 εβδομάδα.
4. Κύπελλο με βούτυρο ξηρών καρπών
Αυτό είναι για όλους τους λάτρεις του φλυτζανιού φυστικοβούτυρου εκεί έξω. Χρησιμοποιήσαμε βούτυρο αμυγδάλου, αλλά οποιοσδήποτε ξηρός καρπός ή βούτυρο σπόρων θα κάνει. Αυτό το παγωτό χωρίς γαλακτοκομικά έχει μια αρκετά έντονη γεύση σοκολάτας - μην πείτε ότι δεν σας προειδοποιήσαμε.
Συστατικά
- 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο ξηρών καρπών
- 2 ώριμες μπανάνες, κομμένες σε φέτες και κατεψυγμένες
- ½ φλιτζάνι γάλα καρύδας πλήρες σε λιπαρά
- 2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- Πρέζα αλάτι
- ⅓ φλιτζάνι μίνι τσιπς σοκολάτας (προαιρετικά)
Σερβίρει 2.
Κατευθύνσεις
- Ξεπαγώστε τις κατεψυγμένες μπανάνες για 5 λεπτά.
- Χτυπάμε μαζί το γάλα καρύδας, το βούτυρο ξηρών καρπών, τη σκόνη κακάο, τη βανίλια και το αλάτι σε ένα μικρό μπολ ή φλιτζάνι (χρησιμοποιήσαμε το φλιτζάνι χυμού μας).
- Τοποθετήστε το κύπελλο πολτού κάτω από το στόμιο του αποχυμωτή. Ανοίξτε το έξυπνο καπάκι.
- Ανάψτε τον αποχυμωτή. Προσθέστε μερικές φέτες μπανάνας και λίγο από το μείγμα γάλακτος καρύδας. Συνεχίστε εναλλάσσοντας τα υλικά. Φροντίστε να προσθέσετε τα συστατικά αργά για να αποφύγετε τη συσσώρευση.
- Αφού προστεθούν όλα τα υλικά, αφήστε τον αποχυμωτή να δράσει για επιπλέον 30 δευτερόλεπτα. Κλείστε τον αποχυμωτή. Κλείστε το έξυπνο καπάκι για να αποφύγετε σταγόνες.
- Ανακατεύουμε το εξωθημένο παγωτό με ένα κουτάλι για να ενωθούν πλήρως οι γεύσεις. Διπλώνουμε τα κομματάκια σοκολάτας (προαιρετικά).
- Απολαύστε το παγωτό που μοιάζει με μαλακό σερβιρίσματος ως έχει ή μεταφέρετε το παγωτό σε ένα δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη. Παγώνουμε για τουλάχιστον 4 ώρες. Αφήνουμε να μαλακώσουν για λίγα λεπτά πριν το βάλουμε και το σερβίρουμε. Αποθηκεύστε έως και 1 εβδομάδα.
5. Mango Berry
Χρειάζεστε μόνο δύο συστατικά για να φτιάξετε αυτό το τροπικό παγωτό μάνγκο. Ο συνδυασμός μάνγκο και μούρων δημιουργεί ακριβώς τη σωστή ποσότητα γλυκύτητας και ένα υπέροχο χρώμα ηλιοβασιλέματος.
Συστατικά
- 2 φλιτζάνια κατεψυγμένο μάνγκο
- 2 φλιτζάνια φράουλες ή σμέουρα
Σερβίρει 2.
Κατευθύνσεις
- Ξεπαγώστε τα κατεψυγμένα φρούτα για 5 λεπτά.
- Τοποθετήστε το φλιτζάνι χυμού ή ένα μπολ κάτω από το στόμιο του αποχυμωτή. Ανοίξτε το έξυπνο καπάκι.
- Ανάψτε τον αποχυμωτή. Προσθέστε ένα κομμάτι μάνγκο και μετά μερικά μούρα. Συνεχίστε εναλλάσσοντας τα υλικά. Φροντίστε να προσθέσετε τα συστατικά αργά για να αποφύγετε τη συσσώρευση.
- Αφού προστεθούν όλα τα υλικά, αφήστε τον αποχυμωτή να δράσει για επιπλέον 30 δευτερόλεπτα. Κλείστε τον αποχυμωτή. Κλείστε το έξυπνο καπάκι για να αποφύγετε σταγόνες.
- Ανακατεύουμε το εξωθημένο παγωτό με ένα κουτάλι για να ενωθούν πλήρως οι γεύσεις.
- Απολαύστε το παγωτό που μοιάζει με μαλακό σερβιρίσματος ως έχει ή μεταφέρετε το παγωτό σε ένα δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη. Παγώνουμε για τουλάχιστον 4 ώρες. Αφήνουμε να μαλακώσουν για λίγα λεπτά πριν το βάλουμε και το σερβίρουμε. Αποθηκεύστε έως και 1 εβδομάδα.
Θέλετε περισσότερες συνταγές και έμπνευση; Εγγραφείτε στη λίστα email μας για να λαμβάνετε νέα και προσφορές.