Καλοκαίρι και παγωτό είναι σχεδόν συνώνυμα! Όμως εάν είστε ευαίσθητοι στα γαλακτοκομικά ή ακολουθείτε μια χορτοφαγική διατροφή, το παγωτό με κατεψυγμένα φρούτα ή αλλιώς Nice Cream, είναι μια νόστιμη εναλλακτική,  υγιεινή επιλογή, που θα σας προσφέρει δροσιά και φυσική γεύση!

Με τους αποχυμωτές αργής σύνθλιψης της Kuvings , μπορείτε να δημιουργήσετε , παγωτό φρούτων και Sorbet χωρίς γαλακτοκομικά, χρησιμοποιώντας  το ειδικό φίλτρο παγωτού/sorbet. 


Το καλύτερο; Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σχεδόν οποιοδήποτε κατεψυγμένο φρούτο!

Παρακάτω θα βρείτε 5 λαχταριστές συνταγές για να εμπνευστείτε. Όλες είναι χωρίς γαλακτοκομικά, vegan και χωρίς γλουτένη.  Μη διστάσετε να τις τροποποιήσετε σύμφωνα με τις δικές σας γευστικές προτιμήσεις. 

1. Piña Colada
Μια συνταγή εμπνευσμένη από το γνωστό κοκτέιλ,  που μπορεί να απολαύσει όλη η οικογένεια. Ο ανανάς σε αυτή την παγωμένη μορφή είναι απόλυτα εθιστικός με τη νότα του λάιμ  να αναβαθμίζει τη γεύση του.
Extra Tip: Για πιο έντονη γεύση καρύδας, σερβίρετε αυτό το παγωτό με  κομμάτια  ή νιφάδες καρύδας!

 

Συστατικά για 2 άτομα :
  • 2 φλιτζάνια παγωμένα κομμάτια ανανά
  • ½ φλιτζάνι γάλα καρύδας πλήρες σε λιπαρά
  • 2 κουταλιές της σούπας από το αγαπημένο σας φυσικό γλυκαντικό. 
  • τον χυμό από μισό λάιμ 
  • Νιφάδες καρύδας ή κομμάτια καρύδας για το γαρνίρισμα. 

 

Εκτέλεση: 
  1. Αφήστε τον ανανά εκτός κατάψυξης για 5 λεπτά.
  2.  Σε ένα μικρό σκεύος, αναμείξτε το γάλα καρύδας, το γλυκαντικό και τον χυμό λάιμ. 
  3. Τοποθετήστε το δοχείο πολτού κάτω από το στόμιο του αποχυμωτή και ανοίξτε το έξυπνο καπάκι.
  4. Ανάψτε τον αποχυμωτή. Προσθέστε εναλλάξ  μερικά κομμάτια ανανά και λίγο από το μείγμα γάλακτος καρύδας. Φροντίστε να προσθέσετε τα συστατικά αργά για να αποφύγετε τη συσσώρευση.
  5. Αφού προστεθούν όλα τα υλικά, αφήστε τον αποχυμωτή να δράσει για επιπλέον 30 δευτερόλεπτα. Κλείστε τον αποχυμωτή. Κλείστε το έξυπνο καπάκι για να αποφύγετε σταγόνες.
  6. Ανακατέψτε το μείγμα παγωτού ώστε να ομογενοποιηθεί. 
  7. Απολαύστε ένα Soft παγωτό ή μεταφέρετε το μείγμα σε ένα δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη. Παγώστε ε για τουλάχιστον 4 ώρες. Πριν το σερβίρετε αφήστε το να μαλακώσει για λίγα λεπτά.  Αποθηκεύστε έως και 1 εβδομάδα.
2. Παγωτό Βύσσινο

Ένα ιδιαίτερο παγωτό γεμάτο από την γλυκόξινη γεύση του βύσσινου, που αν συνδυαστεί με σοκολάτα, θα μείνει αξέχαστο σε εσάς και τους αγαπημένους σας. 

 

Συστατικά για 2 άτομα:
  • 1 ⅓ φλιτζάνι κατεψυγμένα βύσσινα 
  • 2 φλιτζάνια παγωμένη μπανάνα, κομμένη σε φέτες
  • ½ φλιτζάνι γάλα καρύδας πλήρες σε λιπαρά
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • Φυσικό γλυκαντικό της αρεσκείας σας.
  • ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Μια πρέζα αλάτι
  • ⅓ φλιτζάνι μίνι τσιπς σοκολάτας (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση:
  1. Ξεπαγώστε τα κατεψυγμένα υλικά για 5 λεπτά.
  2. Σε ένα σκεύος συνδυάστε το γάλα καρύδας, το γλυκαντικό, τον χυμό λεμονιού, τη βανίλια και το αλάτι. 
  3. Τοποθετήστε το δοχείο πολτού κάτω από το στόμιο του αποχυμωτή και ανοίξτε το έξυπνο καπάκι.
  4. Ανάψτε τον αποχυμωτή. Προσθέστε λίγα κεράσια, ένα κομμάτι μπανάνα και λίγο από το μείγμα γάλακτος καρύδας. Συνεχίστε εναλλάσσοντας τα υλικά. Φροντίστε να προσθέσετε τα συστατικά αργά για να αποφύγετε τη συσσώρευση.
  5. Αφού προστεθούν όλα τα υλικά, αφήστε τον αποχυμωτή να λειτουργήσει για επιπλέον 30 δευτερόλεπτα. Κλείστε τον αποχυμωτή. Κλείστε το έξυπνο καπάκι για να αποφύγετε σταγόνες.
  6. Ανακατεύστε το παγωτό με ένα κουτάλι για να ενωθούν πλήρως οι γεύσεις και προσθέστε τα κομμάτια σοκολάτας. Έτοιμο! Αποθηκεύστε έως και 1 εβδομάδα.
3. Παγωτό Αβοκάντο με Φρέσκια Μέντα 

Το αβοκάντο μπορεί να φαίνεται σαν ένα ασυνήθιστο συστατικό στο παγωτό, αλλά το παγωτό αβοκάντο είναι εξαιρετικά γευστικό και κρεμώδες λόγω με των φυτικών λιπαρών που περιέχει. Η γεύση του αβοκάντο είναι διακριτική και δίνει ένα ζωντανό φυσικό πράσινο χρώμα! 


Συστατικά για 2 άτομα:
  • 1 ώριμο αβοκάντο, κομμένο σε κύβους και κατεψυγμένο
  • 1 ½ ώριμες μπανάνες, κομμένες σε φέτες και κατεψυγμένες
  • ⅓ φλιτζάνι γάλα καρύδας πλήρες σε λιπαρά
  • 2 κουταλιές της σούπας από το αγαπημένο σας γλυκαντικό
  • 2 κουταλιές της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
  • 3 μεγάλα φύλλα μέντας ή 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα μέντας
  • Πρέζα αλάτι
  • ⅓ φλιτζάνι μίνι τσιπς σοκολάτας


Εκτέλεση: 
  1. Ξεπαγώστε τα κατεψυγμένα υλικά για 5 λεπτά.
  2. Σε ένα σκεύος συνδυάστε το γάλα καρύδας, το γλυκαντικό, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και το εκχύλισμα μέντας (αν χρησιμοποιείτε) 
  3. Τοποθετήστε το δοχείο πολτού κάτω από το στόμιο του αποχυμωτή και ανοίξτε το έξυπνο καπάκι.
  4. Ανάψτε τον αποχυμωτή. Προσθέστε ένα κομμάτι αβοκάντο, ένα κομμάτι μπανάνα, λίγο από το μείγμα γάλακτος καρύδας και ένα φύλλο μέντας (αν χρησιμοποιείτε). Συνεχίστε εναλλάσσοντας τα υλικά. Φροντίστε να προσθέσετε τα συστατικά αργά για να αποφύγετε τη συσσώρευση.
  5. Αφού προστεθούν όλα τα υλικά, αφήστε τον αποχυμωτή να δράσει για επιπλέον 30 δευτερόλεπτα. Κλείστε τον αποχυμωτή. Κλείστε το έξυπνο καπάκι για να αποφύγετε σταγόνες.
  6. Ανακατεύουμε το παγωτό με ένα κουτάλι για να ενωθούν πλήρως οι γεύσεις και ρίξτε τα κομματάκια σοκολάτας.
  7. Μπορείτε να το απολαύσετε στην soft εκδοχή του ή να παγώσετε για τουλάχιστον 4 ώρες. Αφήστε να μαλακώσει για λίγα λεπτά πριν το σερβίρετε. Αποθηκεύστε έως και 1 εβδομάδα.
4. Παγωτό Φυστικοβούτρο Με Σοκολάτα 

Μια συνταγή  όσους λατρεύουν  φυστικοβούτυρο !

Μπορείτε φυσικά να χρησιμοποιήσετε το αγαπημένο σας βούτυρο καρπών! Και προειδοποιούμε αυτό το παγωτό είναι εξαιρετικά γευστικό και σοκολατένιο! 

Συστατικά για 2 άτομα: 
  • 4 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο
  • 2 ώριμες μπανάνες, κομμένες σε φέτες και κατεψυγμένες
  • ½ φλιτζάνι γάλα καρύδας πλήρες σε λιπαρά
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Πρέζα αλάτι
  • ⅓ φλιτζάνι μίνι τσιπς σοκολάτας (προαιρετικά)


Εκτέλεση:
  1. Ξεπαγώστε τις κατεψυγμένες μπανάνες για 5 λεπτά.
  2.  Σε ένα σκεύος ανακατέψτε το γάλα καρύδας, το φυστικοβούτυρο  ,το κακάο, τη βανίλια και το αλάτι. 
  3. Τοποθετήστε το δοχείο πολτού κάτω από το στόμιο του αποχυμωτή. Ανοίξτε το έξυπνο καπάκι.
  4. Ανάψτε τον αποχυμωτή. Προσθέστε μερικές φέτες μπανάνας και λίγο από το μείγμα γάλακτος καρύδας. Συνεχίστε εναλλάσσοντας τα υλικά. Φροντίστε να προσθέσετε τα συστατικά αργά για να αποφύγετε τη συσσώρευση.
  5. Αφού προστεθούν όλα τα υλικά, αφήστε τον αποχυμωτή να δράσει για επιπλέον 30 δευτερόλεπτα. Κλείστε τον αποχυμωτή. Κλείστε το έξυπνο καπάκι για να αποφύγετε σταγόνες.
  6. Ανακατεύστε το παγωτό με ένα κουτάλι για να ενωθούν πλήρως οι γεύσεις και προσθέστε τα  κομματάκια σοκολάτας (προαιρετικά).
  7. Μπορείτε να το απολαύσετε στην soft εκδοχή του ή να παγώσετε για τουλάχιστον 4 ώρες. Αφήστε να μαλακώσει για λίγα λεπτά πριν το σερβίρετε. Αποθηκεύστε έως και 1 εβδομάδα.
5. Mango Berry
Με μόνο 2 υλικά έχετε ένα εξωτικό παγωτό γεμάτο βιταμίνες και χρώμα με εξαιρετικά ισορροπημένη γεύση!
Συστατικά για 2 άτομα:
  • 2 φλιτζάνια κατεψυγμένο μάνγκο
  • 2 φλιτζάνια φράουλες ή σμέουρα

Εκτέλεση:
  1. Ξεπαγώστε τα κατεψυγμένα φρούτα για 5 λεπτά.
  2. Τοποθετήστε ένα μπολ κάτω από το στόμιο του αποχυμωτή. Ανοίξτε το έξυπνο καπάκι.
  3. Ανάψτε τον αποχυμωτή. Προσθέστε ένα κομμάτι μάνγκο και μετά μερικά μούρα. Συνεχίστε εναλλάσσοντας τα υλικά. Φροντίστε να προσθέσετε τα συστατικά αργά για να αποφύγετε τη συσσώρευση.
  4. Αφού προστεθούν όλα τα υλικά, αφήστε τον αποχυμωτή να δράσει για επιπλέον 30 δευτερόλεπτα. Κλείστε τον αποχυμωτή. Κλείστε το έξυπνο καπάκι για να αποφύγετε σταγόνες.
  5. Ανακατεύστε το παγωτό με ένα κουτάλι για να ενωθούν πλήρως οι γεύσεις.
  6. Μπορείτε να το απολαύσετε στην soft εκδοχή του ή να παγώσετε για τουλάχιστον 4 ώρες. Αφήστε να μαλακώσει για λίγα λεπτά πριν το σερβίρετε. Αποθηκεύστε έως και 1 εβδομάδα.

Θέλετε περισσότερες συνταγές και έμπνευση; Εγγραφείτε στo Newsletter  μας για να λαμβάνετε νέα, λαχταριστές συνταγές και προσφορές.

webdesign nuc