Δεν υπάρχει τίποτα σαν τον φρέσκο χυμό ανανά. Γλυκό, αναζωογονητικό, με τη σωστή ποσότητα ξινής γεύσης—είναι σαν να δοκιμάζετε τις τροπικές περιοχές.
Αλλά επειδή ο ανανάς είναι μαλακός και ινώδης, μπορεί να είναι δύσκολο να χυθεί, ειδικά από μόνος του. Δοκιμάσαμε διαφορετικές μεθόδους και βρήκαμε τον καλύτερο, ευκολότερο τρόπο για να κάνουμε χυμό ανανά. Αυτή η τεχνική αποτρέπει το φράξιμο, αποδίδει περισσότερο χυμό και κάνει τον καθαρισμό πιο γρήγορο.
Γιατί λειτουργεί
Ο καρπός περιέχει ίνες που εκτείνονται οριζόντια και ο πυρήνας περιέχει ίνες που εκτείνονται κάθετα. Το κόψιμο του ανανά και του πυρήνα προς την αντίθετη κατεύθυνση σπάει αυτές τις ίνες σε μικρότερα κομμάτια, γεγονός που αποτρέπει το φράξιμο.
Η αποχύμωση του πυρήνα στο τέλος της συνεδρίας ωθεί προς τα έξω τον υπόλοιπο πολτό μέσα στον αποχυμωτή.
Μπορώ να κάνω χυμό από φλούδες ανανά;
Ναι και ΟΧΙ. Ένας αποχυμωτής μπορεί να επεξεργάζεται τη φλούδα του ανανά, αλλά μπορεί να είναι δύσκολο να καθαρίσει καλά τη φλούδα από βακτήρια και βρωμιά πριν τον χυμό. Εάν θέλετε να ξεφλουδίσετε τον ανανά σας πριν τον χυμό, αλλά δεν θέλετε να πετάξετε τη φλούδα του, εδώ είναι ένας άλλος τρόπος για να επανατοποθετήσετε τις φλούδες ανανά για την παραγωγή χυμού μηδενικών αποβλήτων.
Επίδειξη χυμών ανανά
Σε αυτή τη χρήσιμη επίδειξη από τον @jeffjuices, ξεφλουδίζει τον ανανά του. Ως εκ τούτου, αναφέρεται στις οδηγίες μας για το ξεφλούδισμα του ανανά, αλλά μπορείτε να διατηρήσετε τη φλούδα για όσο καιρό την καθαρίσετε καλά
- Κόψτε το πάνω και το κάτω μέρος από τον ανανά. Κόψτε τη φλούδα. Μόλις γίνει αυτό, θα πρέπει να έχετε μόνο τα κίτρινα φρούτα στο ξύλο κοπής σας.
- Παρόμοια με τον τρόπο που κόψατε τη φλούδα, κόψτε μια λεπτή λωρίδα από το εξωτερικό του ανανά, πάχους όχι περισσότερο από ½ ίντσα. Περιστρέψτε τα φρούτα και επαναλάβετε μέχρι να φτάσετε στον πυρήνα.
- Μόλις μείνει ο πυρήνας, τοποθετήστε τον στο ξύλο κοπής οριζόντια. Κόψτε σε κομμάτια περίπου ½ ίντσας. Αφήστε το στην άκρη για αργότερα.
- Αποχυμώστε κάθε φέτα ανανά. Θυμηθείτε να πηγαίνετε αργά. Εισαγάγετε μια φέτα ανανά, παρακολουθήστε τη βίδα αποχύμωσης να την τραβάει προς τα κάτω και μετά τοποθετήστε το επόμενο κομμάτι.
- Αποχυμώστε τα κομμάτια του πυρήνα.
- Μόλις όλα φαίνονται σαν να έχουν υποστεί επεξεργασία, κρατήστε πατημένο το κουμπί της όπισθεν για μερικά δευτερόλεπτα και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε τον αποχυμωτή για επιπλέον 30 δευτερόλεπτα.
- Κλείστε τη μηχανή και απολαύστε τον χυμό ανανά σας. Μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο έως και 72 ώρες.