Για εσάς που λατρεύετε το ''γάλα'' αμυγδάλου αλλά θεωρείτε ότι η παρασκευή του είναι δύσκολη, έχουμε καλά νέα: είναι πολύ πιο απλό απ’ όσο φαντάζεστε! Και το αποτέλεσμα; Πιο υγιεινό, πιο φρέσκο και πολύ πιο οικονομικό από το έτοιμο του εμπορίου.
Το σπιτικό ρόφημα αμυγδάλου είναι φυσικά χαμηλό σε ζάχαρη και πλούσιο σε βιταμίνη Ε, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που προστατεύει τα κύτταρα και συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας και της νεανικότητας του δέρματος. Χωρίς πρόσθετα, χωρίς συντηρητικά, μόνο αγνά αμύγδαλα και νερό.
Επιπλέον, φτιάχνοντας σπιτικό ''γάλα'' αμυγδάλου στο σπίτι έχετε και άλλο ένα σημαντικό οικονομικό όφελος, αφού με μια χούφτα αμύγδαλα μπορείτε να φτιάξετε ποσότητα που στο ράφι του σούπερ μάρκετ θα κόστιζε διπλάσια ή και τριπλάσια.
Έτσι, απολαμβάνετε καθημερινά ένα φυτικό ρόφημα που είναι και θρεπτικό και φιλικό προς το πορτοφόλι σας.
Μπορείτε να το απολαύσετε σκέτο, με τον καφέ, σε smoothies ή ακόμη και σε γλυκές και αλμυρές συνταγές, αντικαθιστώντας το κλασικό γάλα. Και με τους αποχυμωτές της Kuvings, η διαδικασία γίνεται γρήγορα και εύκολα, ώστε να έχετε πάντα φρέσκο γάλα αμυγδάλου στο ψυγείο σας.
Οδηγίες Παρασκευής:
1. Βάλτε τα αμύγδαλα σε ένα μπολ, καλύψτε τα με νερό και αφήστε τα να μουλιάσουν στο ψυγείο όλο το βράδυ ή τουλάχιστον για 8 ώρες.
2. Στραγγίστε τα αμύγδαλα και ετοιμαστείτε για αποχύμωση.
3. Κλείστε το έξυπνο καπάκι του αποχυμωτή.
4. Προσθέστε μια μικρή ποσότητα αμυγδάλων και στη συνέχεια ίση ποσότητα νερού. Συνεχίστε εναλλάξ (λίγα αμύγδαλα, λίγο νερό), πάντα σε μικρές δόσεις, δίνοντας στον αποχυμωτή τον χρόνο να τα επεξεργαστεί σωστά.
5.Ανοίξτε το έξυπνο καπάκι για να απελευθερώσετε το γάλα αμυγδάλου και εάν επιθυμείτε πιο φίνα υφή σουρώνετε.
Kuvings Tip: Μπορείτε να προσθέσετε εκχύλισμα βανίλιας, μια πρέζα αλάτι, σκόνη κακάο, μέλι ή το αγαπημένο σας γλυκαντικό, για να αρωματίσετε το γάλα αμυγδάλου σας και να του προσθέσετε φυσική γλυκύτητα.
Η Συνταγή που ακολουθεί έγινε με τον αποχυμωτή αργής σύνθλιψης της Kuvings EVO820
Χωρίς πρόσθετα
Με το σπιτικό φυτικό γάλα ξέρετε ακριβώς τι βάζετε στο σώμα σας. Δεν έχει τεχνητά χρώματα, συντηρητικά, ζάχαρη ή σιρόπια, σε αντίθεση με τις έτοιμες συσκευασίες του εμπορίου.
Γλυκιά έκπληξη!
Τα υπολείμματα αμυγδάλου δεν πάνε χαμένα! Αποτελούν τη βάση για λαχταριστά μπισκότα ή ενεργειακά σνακ πλούσια σε φυτικές ίνες. Έτσι απολαμβάνετε το γάλα σας με συνοδευτικό… made by you! 🥛🍪 Συνταγές πολτού
Το ήξερες;
Οι φλούδες αμυγδάλου είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνη Ε, που φροντίζουν το δέρμα μας και ενισχύουν τη φυσική άμυνα του οργανισμού. Παράλληλα, οι πολυφαινόλες που περιέχουν βοηθούν στην προστασία της καρδιαγγειακής υγείας, εμποδίζοντας την οξείδωση της χοληστερόλης.
