Το γάλα αμυγδάλου είναι φυσικά υψηλό σε βιταμίνη Ε, ένα αντιοξειδωτικό που καταπολεμά τις ασθένειες. Κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας, συνήθως εμπλουτίζεται με ασβέστιο και βιταμίνη D. Ωστόσο, δεν είναι καλή πηγή πρωτεΐνης.
Το μη ζαχαρούχο γάλα αμυγδάλου είναι φυσικά χαμηλό σε ζάχαρη και υψηλό σε βιταμίνη Ε, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που καταπολεμά τις ασθένειες. Ωστόσο, το ζαχαρούχο γάλα αμυγδάλου μπορεί να είναι γεμάτο με ζάχαρη.
Το γάλα αμυγδάλου είναι μια φτωχή πηγή πρωτεΐνης, λίπους και θρεπτικών συστατικών που είναι σημαντικά για την ανάπτυξη και την ανάπτυξη του βρέφους. Επιπλέον, πολλές επεξεργασμένες ποικιλίες περιέχουν πρόσθετα όπως ζάχαρη, αλάτι, γεύσεις, τσίχλες και καραγενάνη.
Για να αποκομίσετε τα περισσότερα οφέλη, επιλέξτε γάλα αμυγδάλου που δεν είναι ζαχαρούχο, χωρίς γεύση και είναι ενισχυμένο με ασβέστιο και βιταμίνη D.
Πάνω από όλα, το καλύτερο γάλα αμυγδάλου είναι το σπιτικό γάλα αμυγδάλου μόνοι σας. Όλος ο αποχυμωτής Kuvings μπορεί να φτιάξει γάλα αμυγδάλου τόσο εύκολα
Κατεύθυνση:
1. Προσθέστε τα αμύγδαλα σε ένα μπολ. Καλύψτε με νερό. Βάλτε το στο ψυγείο να μουλιάσει όλη τη νύχτα, ή τουλάχιστον 8 ώρες.
2. Στραγγίζουμε τα αμύγδαλα.
3. Κλείστε το έξυπνο καπάκι του αποχυμωτή.
4. Προσθέστε μια μικρή μερίδα από τα αμύγδαλα στον αργό αποχυμωτή. Στη συνέχεια, προσθέστε ίση ποσότητα νερού. Συνεχίστε εναλλάξ αμύγδαλα και 1 φλιτζάνι νερό, μικρές ίσες μερίδες κάθε φορά. Δουλέψτε αργά για να δώσετε στον αποχυμωτή αρκετό χρόνο για να επεξεργαστεί τους ξηρούς καρπούς.
Ανοίξτε το έξυπνο καπάκι για να απελευθερώσετε το γάλα αμυγδάλου. Αν θέλουμε, σουρώνουμε το γάλα για πιο λεπτή υφή.
- Συμβουλή: Μπορείτε να προσθέσετε εκχύλισμα βανίλιας, μια πρέζα αλάτι, σκόνη κακάο, μέλι ή σιρόπι σφενδάμου για να αρωματίσετε το γάλα αμυγδάλου σας.
- Απαιτούμενο προϊόν: Ολόκληρος αποχυμωτής Kuvings Slow, συναρμολογημένος με το σουρωτήρι χυμού.
Χωρίς πρόσθετα
Ξέρετε ακριβώς τι βάζετε στο σώμα σας όταν πίνετε σπιτικό φυτικό γάλα. Δεν προστίθενται τεχνητά χρώματα, συντηρητικά, ζάχαρη ή σιρόπι καλαμποκιού — σε αντίθεση με το προϊόν που αγοράζεται από το κατάστημα.
Δώρο: Τα υπολείμματα βρώμης αποτελούν τη βάση για ένα λαχταριστό μπισκότο ή σνακ πλούσιο σε φυτικές ίνες για να το απολαύσετε με το γάλα σας. Συνταγές πολτού
Το ήξερες?
Οι φλούδες αμυγδάλου είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνη Ε λόγω του οποίου γίνεται ευεργετικό για το δέρμα μας και μπορεί επίσης να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε ορισμένα δερματικά προβλήματα. Δρουν επίσης ως προστατευτικοί παράγοντες κατά των καρδιαγγειακών παθήσεων και του καρκίνου. Έχει βρεθεί σε μελέτες σε ζώα ότι οι πολυφαινόλες εμποδίζουν την οξείδωση της χοληστερόλης.