ΑΠΟΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΦΛΟΥΔΙΖΕΤΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΣΑΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΧΥΜΟ;

Δεν χρειάζεται να ξεφλουδίζονται όλα τα φρούτα και τα λαχανικά. Υπάρχουν μερικά peeling που μπορούν να διατηρηθούν και μερικά που αφαιρούνται καλύτερα.

Ανακαλύψτε τη μεγάλη ποικιλία φρούτων και λαχανικών για αρχάριους. Δεδομένης της τεράστιας ποικιλίας διαθέσιμων επιλογών, συχνά παραβλέπεται ποια αντικείμενα πρέπει να ξεφλουδιστούν ή να αφεθούν χωρίς φλούδα. Λάβετε τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με την παραγωγή peeling για βέλτιστη θρεπτική αξία.

  1. Πόσο πηχτή είναι η φλούδα;
  2. Έχει οφέλη για την υγεία η φλούδα;
  3. Πώς θα επηρεάσει η φλούδα τη γεύση του χυμού;
  4. Πώς θα επηρεάσει η φλούδα την αποτελεσματικότητα του αποχυμωτή;

Ανακαλύψτε την τέχνη του αποτελεσματικού peeling με απλές συμβουλές και κόλπα. Ξεκλειδώστε τα μυστικά για μια άψογη εμπειρία χυμού.


ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΗ

🍏 Φρούτα

  • μήλο
  • Βερύκοκκο*
  • Μούρα
  • κεράσια*
  • Αγγούρι
  • Μελιτζάνα
  • σταφύλια
  • Λεμόνι
  • Ασβεστος
  • Νεκταρίνι*
  • Ροδάκινο*
  • Αχλάδι
  • Πιπέρι*
  • Δαμάσκηνο*
  • Ντομάτα
  • Καρπούζι
  • Κολοκύθι

🥕 ΛΑΧΑΝΙΚΑ

  • Παντζάρι
  • Καρότο
  • Τζίντζερ
  • Είδος δαυκίου
  • Ραπανάκι
  • Σκουός
  • Γλυκοπατάτα
  • Κουρκούμη
  • Γογγύλι

ΓΕΥΣΗ

Αναμφίβολα, επισημάνατε ένα πολύτιμο σημείο. Φρούτα όπως τα μήλα, τα σταφύλια και τα μούρα καταναλώνονται συνήθως με τη φλούδα τους και αυτή η πρακτική επεκτείνεται και στον χυμό. Στην πραγματικότητα, αφήνοντας τις φλούδες επάνω μπορεί να βελτιώσει τη γεύση και τη θρεπτική αξία του χυμού. Οι φλούδες ορισμένων φρούτων, όπως το ξύσμα λεμονιού, συμβάλλουν σε μια πικάντικη και αναζωογονητική γεύση, καθιστώντας τα μια δημοφιλή προσθήκη σε διάφορες συνταγές.

Αυτή η προσέγγιση ευθυγραμμίζεται με την ιδέα ότι πολλές φλούδες φρούτων περιέχουν πρόσθετα θρεπτικά συστατικά και γεύση, καθιστώντας τες μια ευεργετική και γευστική προσθήκη στον χυμό σας. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μεγιστοποιήσετε το θρεπτικό περιεχόμενο και να απολαύσετε το πλήρες φάσμα των γεύσεων που προσφέρουν αυτά τα φρούτα.

ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Οι φλούδες φρούτων και λαχανικών είναι πλούσιες σε ενώσεις που προάγουν την υγεία, με επίπεδα αντιοξειδωτικών που βρέθηκαν να είναι έως και 328 φορές υψηλότερα στις φλούδες σε σύγκριση με τους πολτούς. Η διατήρηση της φλούδας, για παράδειγμα στα μήλα, μπορεί να προσφέρει σημαντικά υψηλότερες ποσότητες βιταμινών Κ, Α και C, μαζί με αυξημένο ασβέστιο και κάλιο. Αν και δεν μεταφέρονται όλα τα θρεπτικά συστατικά στον χυμό κατά την εκχύλιση, η διατήρηση της φλούδας μπορεί να προσφέρει μια πολύτιμη ώθηση θρεπτικών συστατικών.

ΠΑΧΟΣ

Επιπλέον, ορισμένα συστατικά όπως τα αχλάδια, τα καρότα και το τζίντζερ έχουν λεπτές φλούδες που δεν φράζουν τον αποχυμωτή. Γνωρίζοντας αυτό, μπορείτε να απλοποιήσετε τη διαδικασία του χυμού αφήνοντας τις φλούδες ανοιχτές, εξοικονομώντας χρόνο και προσπάθεια κατά την προετοιμασία. Βεβαιωθείτε ότι έχετε πλύνει καλά όλα τα προϊόντα και αφαιρέστε τυχόν κατεστραμμένες περιοχές πριν το χυμό.

🍉 ΚΑΡΠΟΥΖΙ

Το καρπούζι, παραδόξως, μπορεί να χυθεί με την παχιά φλούδα του, ιδιαίτερα τη φλούδα του, προσφέροντας διάφορα οφέλη για την υγεία. Πλούσιο σε βασικά θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνη C, βιταμίνη Α, βιταμίνη Β6, κάλιο και ψευδάργυρο, η φλούδα του καρπουζιού είναι μια πηγή παραγωγής ενέργειας χαμηλών θερμίδων. Περιέχει επίσης χλωροφύλλη, κιτρουλίνη, λυκοπένιο, αμινοξέα, φλαβονοειδή και φαινολικές ενώσεις, καθιστώντας το μια πλούσια σε θρεπτικά συστατικά προσθήκη στην καθημερινή σας ρουτίνα. Για να βελτιώσετε τη γεύση, σκεφτείτε να αφήσετε λίγη κόκκινη σάρκα όταν κάνετε χυμό φλούδας καρπουζιού για μια πινελιά πρόσθετης γλυκύτητας.


ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΠΟΡΟΥΣ;*

Φαίνεται ότι μοιραστήκατε πληροφορίες σχετικά με τη συνεκτίμηση των σπόρων στον χυμό, τονίζοντας συγκεκριμένα τη σημασία της αφαίρεσης μεγάλων σπόρων ή κουκουτσιών από πυρηνόκαρπους και την αντιμετώπιση του ξεφλουδίσματος ορισμένων φρούτων. Η εξήγηση αγγίζει επίσης την αφαίρεση σταθερών κέντρων από συστατικά όπως το μάνγκο και εξ ολοκλήρου συστατικά με επίκεντρο τους σπόρους όπως το πιπέρι, η παπάγια και η κολοκύθα.

Επιπλέον, οι πληροφορίες υπογραμμίζουν ότι φρούτα με μικρούς σπόρους όπως λεμόνια, ντομάτες και κολοκυθάκια μπορούν να χυθούν χωρίς αφαίρεση σπόρων και η απόφαση να αφαιρεθούν οι σπόροι από αυτά τα φρούτα είναι θέμα προσωπικής προτίμησης. Στο βίντεο που αναφέρατε παρουσιάζεται ο χυμός ολόκληρων λεμονιών, αφήνοντας τις φλούδες και τους σπόρους μέσα, με ελάχιστη προετοιμασία πέρα ​​από το πλύσιμο και το κόψιμο του επάνω και του κάτω μέρους των φρούτων.

Εάν έχετε οποιεσδήποτε συγκεκριμένες ερωτήσεις ή εάν υπάρχει κάτι άλλο για το οποίο θα θέλατε βοήθεια σχετικά με αυτό το θέμα ή οποιοδήποτε άλλο, μη διστάσετε να με ενημερώσετε!


ΝΑΙ, ΚΑΝΕ ΦΛΟΥΔΙΑ

🍏 Φρούτα

  • Πεπονάκι
  • Καλαμπόκι
  • Πεπόνι μελιτώματος
  • Πορτοκάλι
  • Φράπα
  • Παπάγια*
  • Μάνγκο*
  • Ρόδι
  • Ακτινίδια
  • Λυκείο*
  • Φρούτο του πάθους
  • φρούτο του δράκου

🥕 ΛΑΧΑΝΙΚΑ

  • Σέλινο
  • Σκόρδο
  • Jicama
  • Είδος λάχανου
  • Κρεμμύδι
  • Κολοκύθι*
  • Μέγα γογγύλιον
  • Γλυκοπατάτα

ΠΑΧΟΣ

Το πάχος είναι ένα κρίσιμο στοιχείο κατά την παρασκευή χυμού ορισμένων συστατικών. Πολλά είδη στη λίστα έχουν χοντρά ή ινώδη δέρματα, γεγονός που αποτελεί πρόκληση για τον αποχυμωτή. Αυτά τα χοντρά δέρματα μπορεί να οδηγήσουν σε φράξιμο ή διακοπή, επηρεάζοντας αρνητικά τη συνολική απόδοση και απόδοση του αποχυμωτή.

ΥΦΗ

Πέρα από το πάχος, η τραχιά υφή του δέρματος ενός φρούτου ή λαχανικού μπορεί να παρουσιάσει προκλήσεις κατά τη διαδικασία καθαρισμού. Μπορεί να είναι δύσκολο να αφαιρέσετε εντελώς τις ανεπιθύμητες χημικές ουσίες και τη βρωμιά από δέρματα με τραχιά υφή. Εάν υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με τον ενδελεχή καθαρισμό του δέρματος, καλό είναι να είστε προσεκτικοί και να το αφαιρέσετε πριν το χυμό. Αυτό εξασφαλίζει μια καθαρότερη και ασφαλέστερη διαδικασία προετοιμασίας του χυμού σας.

ΓΕΥΣΗ

Παρά τα οφέλη για την υγεία των πίλινγκ συστατικών, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη την πικρή γεύση τους, η οποία μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη συνολική γεύση του χυμού σας. Κατά την παρασκευή χυμού μη αποφλοιωμένων συστατικών, η γεύση και τα θρεπτικά συστατικά της φλούδας αναμειγνύονται με τον εκχυλισμένο χυμό, επηρεάζοντας τόσο τη γεύση όσο και την περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά. Αν και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ελαφρώς υψηλότερη συγκέντρωση θρεπτικών συστατικών, η πικρία από τη φλούδα μπορεί να κάνει τον χυμό δυσάρεστο και ακόμη και μη πόσιμο για μερικούς. Αξίζει τον κόπο να αφιερώσετε τον επιπλέον χρόνο για να ξεφλουδίσετε τα προϊόντα αυτής της λίστας για να εξασφαλίσετε έναν πιο νόστιμο χυμό που δεν θα πάει χαμένος.

🍍 ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΝΑ;

Όσον αφορά τον χυμό ανανά, η απόφαση να ξεφλουδίσετε ή όχι εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Ενώ οι ανανάδες έχουν ένα παχύ εξωτερικό στρώμα, συνήθως δεν φράζει τον αποχυμωτή. Η κύρια ανησυχία για τα φράγματα προκύπτει από τον μαλακό πολτό που φράζει τις τρύπες του φίλτρου. Είναι ενδιαφέρον ότι η σκληρή υφή της φλούδας του ανανά μπορεί να βοηθήσει στην ώθηση του μαλακού πολτού μέσα από το σουρωτήρι.

Για να αποφευχθεί η απόφραξη, καλό είναι να εναλλάσσετε μαλακά και σκληρά συστατικά κατά τη διάρκεια του χυμού. Ευτυχώς, η φλούδα του ανανά δεν είναι υπερβολικά πικρή και η συμπερίληψή της δεν θα θέσει σε κίνδυνο τη γεύση του χυμού σας. Στην πραγματικότητα, οι φλούδες ανανά είναι μια πολύτιμη πηγή βιταμίνης C και βρομελίνης, προσφέροντας ιδιότητες ενίσχυσης του ανοσοποιητικού και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, αντίστοιχα. Επομένως, ο χυμός ανανά με τη φλούδα του δεν αποτελεί σημαντική ανησυχία και μπορεί να ενισχύσει το θρεπτικό περιεχόμενο του χυμού σας.

Ενώ ο χυμός φλούδας ανανά είναι εφικτός, όπως φαίνεται στο βίντεο, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τη διαδικασία προετοιμασίας. Συστατικά με τραχιά υφή δέρματος, όπως η φλούδα ανανά, μπορεί να είναι δύσκολο να καθαριστούν καλά. Εάν προτιμάτε να μην αφιερώνετε επιπλέον χρόνο στον καθαρισμό της φλούδας, συνιστάται να ξεφλουδίζετε τον ανανά πριν τον χυμό.

Για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο απόφραξης κατά το χυμό ενός αποφλοιωμένου ανανά, σκεφτείτε να κάνετε χυμό από τον σκληρό πυρήνα τελευταίο ή μαζί με άλλα σκληρά συστατικά. Η σφιχτή υφή του πυρήνα και άλλων συστατικών μπορεί να βοηθήσει στην ώθηση του μαλακού πολτού προς τα έξω, μειώνοντας την πιθανότητα βουλωμάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον χυμό ανανά, μπορείτε να ανατρέξετε στην ανάρτηση ιστολογίου μας "Πώς να κάνετε χυμό ανανά" για πρόσθετες συμβουλές και πληροφορίες.

ΚΑΝΟΝΑΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΕΙΚΤΟΥ

Εάν το συστατικό σας δεν περιλαμβάνεται σε αυτόν τον οδηγό και δεν είστε σίγουροι αν πρέπει να το ξεφλουδίσετε ή όχι, δοκιμάστε να ακολουθήσετε αυτήν τη συμβουλή:

👍🏻 Τρώτε κανονικά με τη φλούδα = χωρίς φλούδα

👎🏻 Τρώτε κανονικά με το peel off = ξεφλουδίζω

ΑΝΑΦΟΡΕΣ: www.kuvingsusa.com

webdesign nuc