Ζυμαρικά με φυσική βαφή

Όλοι αγαπάμε τα ζυμαρικά σε κάθε σχήμα και μορφή. Αυτές οι ακαταμάχητες τσέπες ζύμης στον ατμό γεμάτες με νόστιμες γεμίσεις είναι το απόλυτο αγαπημένο μου. Μας αρέσει να χρησιμοποιούμε φυσικά συστατικά όπως το σπανάκι, το παντζάρι, το μωβ λάχανο, ο κουρκουμάς για να φτιάξουμε πολύχρωμα περιτυλίγματα.

Αυτό μοιάζει με λουλούδια στο πιάτο.

ΜΕΘΟΔΟΙ

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/4 κουταλάκι του γλυκού χυμός παντζάρι

1/4 κουταλάκι χυμό καρότου

1/4 φλιτζάνι Νερό σε θερμοκρασία δωματίου εάν χρειάζεται

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

1/2 φλιτζάνι γαρίδες

1 φλιτζάνι σφιχτό τόφου θρυμματισμένο

2 κουταλιές της σούπας Τζίντζερ ψιλοκομμένο

2 κουταλιές της σούπας σκόρδο ψιλοκομμένο

2 κουταλιές της σούπας Πράσινα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2 κουταλιές της σούπας κόλιανδρο ψιλοκομμένο

Αλάτι για γεύση

Μαύρο πιπέρι για γεύση

ΟΔΗΓΙΕΣ

Συνδυάστε το αλεύρι, το χυμό παντζαριού (χυμό καρότου για άλλη ζύμη), το αλάτι και αρκετό νερό για να ζυμώσετε μια μέτρια σφιχτή ζύμη.

Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Ανακατεύουμε τόφου, γαρίδες, τζίντζερ, σκόρδο, κρεμμύδι, κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι.

Τώρα χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη, την πασπαλίζουμε με αλεύρι και την ανοίγουμε σε λεπτά φύλλα με τη βοήθεια ενός κουπάτ.

Γεμίστε τους στρογγυλούς κύκλους ζύμης που κόψατε με τη γέμιση και πιέστε τους τακτοποιημένα.

Μόλις πλισθούν όλα τα ζυμαρικά, τα τοποθετούμε σε ατμομάγειρα και τα βράζουμε στον ατμό για περίπου 12-15 λεπτά.

Σερβίρετε με σάλτσα σόγιας, σάλτσα τσίλι ή οποιαδήποτε ασιατική σάλτσα.

Απολαμβάνω!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ: Τα υλικά που έχω χρησιμοποιήσει για να φτιάξω αυτά τα Dumplings είναι απλά. Το εξωτερικό περιτύλιγμα παίρνει κυριολεκτικά τέσσερα συστατικά όπως αλεύρι ολικής αλέσεως, αλάτι και χυμό παντζαριού και καρότου για χρώμα.

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΤΗ ΖΥΜΗ: Για να φτιάξω τη ζύμη χρησιμοποίησα ένα φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1/4 κουταλάκι του γλυκού παντζάρι σε σκόνη, αλάτι κατά βούληση και αρκετό νερό σε θερμοκρασία δωματίου για να το ζυμώσω σε μια ελαφρώς σφιχτή ζύμη. Αφού ζυμώσω, το αφήνω να ξεκουραστεί για μια ώρα. Μου αρέσει να κρατάω τη ζύμη τυλιγμένη σε μεμβράνη μέχρι να είμαι έτοιμη να την απλώσω.

ΠΩΣ ΝΑ ΣΕΡΒΙΡΙΖΕΤΕ ΤΟΥΛΑΚΙΑ: Μου αρέσει να σερβίρω αυτά τα ζυμαρικά με ελαφριά σάλτσα σόγιας και λίγη πικάντικη σάλτσα. Μπορείτε επίσης να τα σερβίρετε με γλυκιά σάλτσα τσίλι, σάλτσα κρεμμυδιού, λάδι τσίλι, καυτερή σάλτσα ή οποιαδήποτε άλλη σάλτσα της επιλογής σας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΖΥΛΤΑ: Τα περίφημα Ζυμαρικά είναι αγαπημένα σε όλο τον κόσμο. Στην ασιατική κουζίνα, τα ζυμαρικά είναι λεπτές στρώσεις ζύμης γεμισμένες με γέμιση. Αν και τα πιο δημοφιλή ζυμαρικά είναι τα αλμυρά, μπορούν να γίνουν και γλυκά. Μόλις γεμίσουν και πλισθούν, τα ζυμαρικά μπορούν να βραστούν, να μαγειρευτούν στον ατμό ή να τηγανιστούν για να ψηθούν. Συνήθως η ζύμη για ντάμπλινγκ γίνεται από τρία απλά υλικά: αλεύρι, νερό και αλάτι. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά άλλα είδη ζυμαρικών που φτιάχνονται με άμυλο ταπιόκας, αλεύρι ολικής αλέσεως, σιμιγδάλι κ.λπ. Είναι ένα από τα πιο ευέλικτα πιάτα που μπορούν να γίνουν με διάφορα αλεύρια και να γεμιστούν με αναρίθμητες γεμίσεις.

Προσπαθήστε να φτιάξετε τις δικές σας δημιουργίες!

webdesign nuc
Με ετικέτα: Cooking