Ο χυμός αργής σύνθλιψης, παράγεται με την απλή συμπίεση φρούτων και λαχανικών σε πολτό, ώστε να εξαχθεί ο φυσικός τους χυμός. Με αυτή τη μέθοδο διατηρείται έως και πέντε φορές περισσότερη θρεπτική αξία σε σύγκριση με τις παραδοσιακές τεχνικές.
Επιπλέον, οι χυμοί αργής σύνθλιψης, είναι απαλλαγμένοι από πρόσθετα συντηρητικά, τεχνητά γλυκαντικά και χρωστικές, προσφέροντας έτσι μια αγνή και φυσική επιλογή για όσους αναζητούν την καθαρότερη μορφή ενυδάτωσης και θρέψης.
Ο σπιτικός χυμός είναι απαλλαγμένος από συντηρητικά και πρόσθετα, διατηρώντας έτσι τη φυσική του γεύση και τη μέγιστη θρεπτική του αξία. Αντίθετα, ο χυμός του εμπορίου περνά από παστερίωση – μια διαδικασία που θερμαίνει το προϊόν για να εξουδετερώσει τυχόν βακτήρια. Αν και αυτό προσφέρει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στο ράφι, η θερμότητα καταστρέφει ταυτόχρονα ορισμένα ευεργετικά ένζυμα και μικροθρεπτικά συστατικά (φυτοχημικά).
Το αποτέλεσμα είναι ότι ο σπιτικός χυμός ξεχωρίζει για τη φρεσκάδα και την πλούσια διατροφική του αξία, ενώ ο αγοραστός υπερτερεί σε ευκολία και συντήρηση.
Ο σπιτικός χυμός σας δίνει τον έλεγχο: γνωρίζετε ακριβώς ποια συστατικά καταναλώνετε και μπορείτε να τον προσαρμόσετε ώστε να καλύπτει τις προσωπικές σας διατροφικές ανάγκες. Αντίθετα, ο εμφιαλωμένος ή κατεψυγμένος χυμός δεν μπορεί να συγκριθεί με τη φρεσκάδα και τη γεύση του φρεσκοστυμμένου χυμού.
Χωρίς πρόσθετα
Όταν καταναλώνετε σπιτικό χυμό ή σπιτικό επιδόρπιο, γνωρίζετε ακριβώς τι εισέρχεται στο σώμα σας. Δεν περιέχουν τεχνητά χρώματα, συντηρητικά, πρόσθετη ζάχαρη ή σιρόπι καλαμποκιού, σε αντίθεση με πολλούς χυμούς και παγωτά του εμπορίου.
Το γάλα ξηρών καρπών είναι νόστιμο και θρεπτικό, καθιστώντας το ιδανικό για καθημερινή κατανάλωση. Γάλατα από αμύγδαλα, κάσιους, φουντούκια ή πεκάν είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη Ε, και παρέχουν μονο- και πολυακόρεστα λιπαρά, φιλικά για τον εγκέφαλο.
Φτιάχνοντας το δικό σας γάλα στο σπίτι, γνωρίζετε ότι καταναλώνετε ποιοτικά συστατικά, χωρίς να πληρώνετε για αραιωμένα ή χαμηλής περιεκτικότητας προϊόντα του εμπορίου. Επιπλέον, αποφεύγετε πρόσθετα, συντηρητικά και πηκτικά, απολαμβάνοντας το γάλα στην πιο αγνή και φυσική του μορφή.