3 τρόποι για να κάνετε χυμό καρπούζι
Οι τρεις τρόποι με τους οποίους μπορείτε να κάνετε χυμό καρπούζι είναι μόνο με τη σάρκα, μόνο τη φλούδα και τη σάρκα και τη φλούδα. Το καρπούζι, ένα ευέλικτο φρούτο, προσφέρει περισσότερα από την νόστιμη σάρκα του για κατανάλωση. Ενώ ο χυμός της σάρκας και μόνο είναι μια δημοφιλής επιλογή, αξίζει να εξερευνήσετε δύο άλλες μεθόδους για να εξαγάγετε τις απολαυστικές γεύσεις από άλλα μέρη του καρπουζιού. Εδώ είναι οι τρεις τρόποι που μπορείτε να κάνετε χυμό
καρπούζι:
- Μόνο σάρκα
- Μόνο φλοιό
- Σάρκα και φλούδα
Αυτές οι μέθοδοι έχουν δοκιμαστεί με τη συλλογή μας Kuvings Whole Slow Juicers. Άλλοι αποχυμωτές μπορεί να μην μπορούν να χειριστούν τον χυμό φλοιού καρπουζιού, γι' αυτό παρακαλούμε προχωρήστε με προσοχή ή αποφύγετε να δοκιμάσετε τις δύο τελευταίες μεθόδους.
Μόνο σάρκα
Η πιο δημοφιλής μέθοδος αποχύμωσης καρπουζιού είναι η εξαγωγή χυμού από τη γλυκιά κόκκινη σάρκα, που είναι το μέρος που καταναλώνουμε συνήθως. Όχι μόνο η σάρκα προσφέρει μια απολαυστική γλυκιά γεύση, αλλά βοηθά επίσης στην ενυδάτωση λόγω της υψηλής περιεκτικότητας του καρπουζιού σε νερό 92% και της περιεκτικότητάς του σε ηλεκτρολύτες. Επιπλέον, η σάρκα του καρπουζιού είναι μια εξαιρετική φυσική πηγή λυκοπενίου, που περιέχει περίπου 40% περισσότερο λυκοπένιο από τις ωμές ντομάτες. Αποχυμώνοντας αποκλειστικά τη σάρκα, θα αποκτήσετε έναν ζωηρό κόκκινο χυμό με σταθερό χρώμα.
Μόνο φλοιό
Αυτή η μέθοδος μπορεί να σας κάνει να χάσετε τη «φλούδα» σας, αλλά ναι, μπορείτε να καθαρίσετε τη φλούδα του καρπουζιού από μόνη της. Ο χυμός μόνο του φλοιού είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μειώσετε τα απόβλητα εάν θέλετε να τρώτε κανονικά σάρκα καρπουζιού. Η φλούδα του καρπουζιού προσφέρει επίσης μια σειρά από οφέλη για την υγεία. Γεματισμένο με βασικά θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνη C, βιταμίνη Α, βιταμίνη Β6, κάλιο και ψευδάργυρο, η φλούδα του καρπουζιού είναι μια πηγή ενέργειας με λίγες θερμίδες. Επιπλέον, διαθέτει μια αφθονία χλωροφύλλης, κιτρουλίνης, αμινοξέων, φλαβονοειδών και φαινολικών ενώσεων, καθιστώντας το μια πλούσια σε θρεπτικά συστατικά προσθήκη στην καθημερινή σας ρουτίνα.
Εάν ανησυχείτε ότι η φλούδα είναι τόσο σκληρή που θα σπάσει τον αργό αποχυμωτή Kuvings σας, μην ανησυχείτε. Οι αποχυμωτές Whole Slow της Kuvings δεν έχουν πρόβλημα με τις φλούδες του καρπουζιού και τις βγάζουν εύκολα χυμό. Ο αποχυμωτής μπορεί να είναι λίγο πιο δυνατός καθώς η βίδα θα πρέπει να κάνει λίγη περισσότερη δουλειά για να κόψει και να συνθλίψει τη φλούδα, αλλά θα δείτε ότι ο αποχυμωτής παράγει πολτό και χυμό σε χρόνο μηδέν.
Προειδοποιήστε ότι ο χυμός φλοιού καρπουζιού δεν είναι τόσο γλυκός όσο ο χυμός από τη σάρκα του καρπουζιού. Ακριβώς όπως τα περισσότερα εξωτερικά στρώματα φρούτων και λαχανικών, η φλούδα του καρπουζιού είναι ελαφρώς πικρή αλλά όχι εξαιρετικά δυσάρεστη. Όσο για το χρώμα του χυμού, θα είναι λίγο πολύ πράσινο, αλλά η απόχρωση εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το χρώμα της φλούδας του καρπουζιού σας. Στο παρακάτω βίντεο, η φλούδα είναι πολύ πράσινο και έτσι έβγαλε ένα όμορφο πράσινο χρώμα.
Σάρκα και Φλοιό
Ο χυμός ολόκληρου του καρπουζιού σας επιτρέπει να έχετε τα οφέλη για την υγεία από όλα τα μέρη του καρπουζιού. Επιπλέον, είναι λιγότερα απόβλητα παραγωγής, λιγότερη προετοιμασία και ευκολότερος καθαρισμός. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ψιλοκόψετε το καρπούζι σας, δεν χρειάζεται να χωρίσετε τίποτα το ένα από το άλλο. Επίσης, ο συνδυασμός της υψηλής περιεκτικότητας του καρπουζιού σε νερό, της μαλακής σάρκας και του σκληρού φλοιού σημαίνει ότι όλος ο πολτός περνάει εύκολα μέσα από τον αποχυμωτή, αφήνοντας λίγα υπολείμματα στο σουρωτήρι και το μπολ.
Όσον αφορά τη γεύση, ο ολόκληρος χυμός καρπουζιού έχει όντως τις γλυκές γεύσεις του καρπουζιού, αλλά έχει μια νότα πικρίας. Αυτός ο συνδυασμός είναι τέλειος για άτομα που αγαπούν τη γεύση της σάρκας του καρπουζιού αλλά δεν θέλουν απαραίτητα όλη τη γλύκα. Το χρώμα του χυμού δεν είναι τόσο ζωντανό όσο ο χυμός από σάρκα καρπουζιού. έχει πιο σκούρο κόκκινο, σχεδόν καφέ χρώμα. Με τον καιρό, μπορεί να αρχίσετε να βλέπετε δύο διαφορετικά χρωματιστά στρώματα στο χυμό. Αυτό δεν είναι διαχωρισμός που προκαλείται από οξείδωση, αλλά διαχωρισμός που προκαλείται από τις διαφορετικές πυκνότητες των σωματιδίων στη φλούδα και τη σάρκα.
Και οι τρεις μέθοδοι έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους, αλλά ελπίζουμε ότι μία ταιριάζει σε εσάς και τον αποχυμωτή σας. Ενημερώστε μας εάν δοκιμάσετε κάποια από αυτές τις μεθόδους και πώς σας αρέσει στο Instagram και στο Facebook μας.