Μπράουνις τεύτλων

Τι είναι πλούσιο, μυρωδιά και περιέχει μια αόρατη μερίδα λαχανικών; Μπράουνις από παντζάρι, φυσικά! Συνεργαστήκαμε με το Crowded Kitchen για να δημιουργήσουμε vegan, brownies χωρίς γλουτένη από πολτό τεύτλων.

Συστατικά

  • 2-3 παντζάρια (για να γίνει τουλάχιστον 1 φλιτζάνι πολτός)
  • 1 φλιτζάνι τσιπς μαύρης σοκολάτας
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου
  • ½ φλιτζάνι κακάο σε σκόνη (σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ φλιτζάνι vegan βούτυρο, μαλακωμένο
  • ½ φλιτζάνι ζαχαροκάλαμο
  • ½ φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου, σε θερμοκρασία δωματίου
  • ⅓ φλιτζάνι σάλτσα μήλου χωρίς ζάχαρη, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ φλιτζάνι μη γαλακτοκομικό γάλα

Ζαχαροαλοιφή

½ φλιτζάνι vegan βούτυρο, μαλακωμένο

1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 ½ κουταλάκι χυμό παντζαριού

½ φλιτζάνι μίνι τσιπς σοκολάτας (για επικάλυψη)

Μέθοδοι

Προθερμάνετε το φούρνο στους 350˚F. Λαδώνουμε και στρώνουμε ένα ταψί 9×9 με λαδόκολλα.

Αποχυμώστε τα παντζάρια με τον αργό αποχυμωτή σας. Μετρήστε 1 φλιτζάνι πολτό παντζαριού. Αφήνουμε τον πελτέ και τον χυμό στην άκρη.

Λιώστε τα κομματάκια σοκολάτας. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.

Σε ένα μεσαίο μπολ, συνδυάστε τα αλεύρια, τη σκόνη κακάο, την κανέλα, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μαζί σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε το σιρόπι σφενδάμου, τη σάλτσα μήλου και τη βανίλια. Συνδυασμός. Προσθέστε τα μισά από τα ξηρά συστατικά.

Ρίξτε μέσα το γάλα. Προσθέστε τα υπόλοιπα ξηρά υλικά με 1 φλιτζάνι πολτό παντζαριού και λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Το κουρκούτι θα είναι πηχτό.

Μεταφέρετε τη ζύμη στο ταψί και απλώνετε ομοιόμορφα. Ψήνουμε για 35-40 λεπτά στην κάτω σχάρα του φούρνου.

Για να φτιάξετε το frosting: κρέμα το βούτυρο. Προσθέτουμε τη βανίλια και ενσωματώνουμε σιγά σιγά την άχνη ζάχαρη. Χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό παντζαριού και ανακατέψτε.

Μόλις κρυώσουν τελείως τα brownies, παγώστε και πασπαλίστε με μίνι κομματάκια σοκολάτας.

Συνταγή και φωτογραφίες που δημιούργησε η Crowded Kitchen.

webdesign nuc
Με ετικέτα: Cooking Pulp Recipes