Ψάχνετε για ένα γλυκό που να συνδυάζει γεύση και θρεπτική αξία; Τότε θα λατρέψετε αυτά τα σοκολατένια brownies με παντζάρι! Μαζί με το Crowded Kitchen φτιάξαμε vegan και χωρίς γλουτένη brownies, από πολτό παντζαριού. Πλούσια, αρωματικά και με μια κρυφή δόση λαχανικών σε κάθε μπουκιά.

Ιδανικά για όσους θέλουν να απολαύσουν ένα γλυκό χωρίς ενοχές! 

Συστατικά

  • 2-3 παντζάρια (για να γίνει τουλάχιστον 1 φλιτζάνι πολτός)
  • 1 φλιτζάνι σταγόνες μαύρης σοκολάτας
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις (χωρίς γλουτένη)
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου
  • ½ φλιτζάνι άγλυκο κακάο σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ φλιτζάνι vegan βούτυρο, μαλακωμένο
  • ½ φλιτζάνι ακατέργαστη ζάχαρη 
  • ½ φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου, σε θερμοκρασία δωματίου
  • ⅓ φλιτζάνι σάλτσα μήλου χωρίς ζάχαρη, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ φλιτζάνι φυτικό γάλα

 

 

Επικάλυψη / Frosting:

  • 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 ½ κουταλάκι χυμό παντζαριού
  • ½ φλιτζάνι μίνι σταγόνες σοκολάτας (για επικάλυψη)


Οδηγίες :

 

Προετοιμασία φούρνου: Προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C (350˚F). Λαδώστε και στρώστε ένα ταψί 9×9 με λαδόκολλα.

Πολτός παντζαριού: Αποχυμώστε τα παντζάρια στον αργό σας αποχυμωτή και κρατήστε 1 φλιτζάνι πολτό. Αφήστε τον πελτέ και τον χυμό στην άκρη.

Λιώστε τη σοκολάτα: Λιώστε τα κομματάκια σοκολάτας και αφήστε να κρυώσουν ελαφρώς.

Στέρεα υλικά: Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε τα αλεύρια, τη σκόνη κακάο, την κανέλα, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Υγρά υλικά: Σε μεγάλο μπολ, χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε σιρόπι σφενδάμου, σάλτσα μήλου και βανίλια.

Συνδυασμός: Προσθέστε τα μισά στέρεα υλικά στο μείγμα των υγρών, μετά ρίξτε το γάλα. Συμπληρώστε με τα υπόλοιπα ξηρά, τον πολτό παντζαριού και τη λιωμένη σοκολάτα. Ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε πηχτό κουρκούτι.

Ψήσιμο: Μεταφέρετε το μείγμα στο ταψί και απλώστε ομοιόμορφα. Ψήστε για 35-40 λεπτά στην κάτω σχάρα του φούρνου.

Επικάλυψη: Χτυπήστε το βούτυρο μέχρι να γίνει κρέμα. Προσθέστε τη βανίλια και σταδιακά ενσωματώστε την άχνη ζάχαρη, μέχρι να αποκτήσει αφράτη υφή. Στη συνέχεια, προσθέστε 1½ κουταλάκι του γλυκού χυμό παντζαριού και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Ολοκλήρωση: Αφήστε τα μπράουνις να κρυώσουν τελείως πριν τα παγώσετε και τα πασπαλίσετε με μίνι κομματάκια σοκολάτας.

Συνταγή και φωτογραφίες που δημιούργησε η Crowded Kitchen.

webdesign nuc
Με ετικέτα: Cooking Pulp Recipes