Το γάλα σόγιας περιέχει εξίσου πολλές πρωτεΐνες με το αγελαδινό, συν το ότι είναι χαμηλό σε θερμίδες και χωρίς χοληστερόλη. Η παρασκευή γάλακτος σόγιας στο σπίτι είναι μια υγιεινή και φθηνή εναλλακτική από την αγορά του από το κατάστημα. Σημείωση: το γάλα σόγιας πρέπει να μαγειρευτεί πριν καταναλωθεί.
Απαιτείται προϊόν
Kuvings Whole Slow Juicer, συναρμολογημένος με το σουρωτήρι χυμού.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 φλιτζάνι σόγια
- 2 φλιτζάνια νερό, συν επιπλέον για μούλιασμα
ΜΕΘΟΔΟΣ
- Πλένουμε καλά τους κόκκους σόγιας. Μουλιάζουμε σε νερό για τουλάχιστον 8 ώρες. Διοχετεύω.
- Κλείστε το έξυπνο καπάκι του αποχυμωτή.
- Προσθέστε μια μικρή μερίδα κόκκων σόγιας στον αποχυμωτή. Στη συνέχεια, προσθέστε ίση ποσότητα νερού. Συνεχίστε εναλλάξ μεταξύ φασολιών και νερού, μικρές μερίδες κάθε φορά.
- Ανοίξτε το έξυπνο καπάκι για να απελευθερώσετε το γάλα σόγιας. Αν θέλουμε, σουρώνουμε το γάλα για πιο λεπτή υφή. Μην καταναλώνετε ακόμα.
- Μεταφέρετε το γάλα σόγιας σε μια κατσαρόλα. Μαγειρέψτε σε μια εστία σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά. Μειώστε τη θερμότητα σε μέτρια προς χαμηλή. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Σβήστε τη σόμπα και αφήστε το γάλα σόγιας να κρυώσει. Απολαύστε το ζεστό ή παγωμένο
Υπόδειξη
Για να αποφύγετε την υπερχείλιση, προσέχετε το γάλα σόγιας καθώς μαγειρεύεται.