Το γάλα σόγιας περιέχει περίπου την ίδια ποσότητα πρωτεΐνης με το αγελαδινό, ενώ ταυτόχρονα είναι χαμηλό σε θερμίδες και δεν περιέχει χοληστερόλη. Μπορούμε εύκολα να το ετοιμάσουμε στο σπίτι, κερδίζοντας τόσο σε υγεία όσο και σε κόστος, αντί να το αγοράζουμε έτοιμο.
Σημείωση: το γάλα σόγιας πρέπει να μαγειρευτεί πριν καταναλωθεί.
Απαιτείται προϊόν
Kuvings Whole Slow Juicer, συναρμολογημένος με το φίλτρο χυμού.
Συστατικά:
- 1 φλιτζάνι σόγια
- 2 φλιτζάνια νερό, συν επιπλέον για μούλιασμα
Οδηγίες:
- Πλένουμε καλά τα φασόλια σόγιας και τα μουλιάζουμε σε νερό για τουλάχιστον 8 ώρες. Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε.
- Κλείνουμε το έξυπνο καπάκι του αποχυμωτή. Προσθέτουμε μια μικρή μερίδα φασόλια σόγιας και ίση ποσότητα νερού. Συνεχίζουμε εναλλάξ (φασόλια–νερό) σε μικρές ποσότητες κάθε φορά.
- Ανοίγουμε το καπάκι για να απελευθερωθεί το γάλα σόγιας. Αν θέλουμε πιο λεία υφή, το σουρώνουμε. Προσοχή: δεν το καταναλώνουμε ακόμα!
- Μεταφέρουμε το γάλα σε κατσαρόλα. Το μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία. Σιγοβράζουμε για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το γάλα να κρυώσει. Μπορούμε να το απολαύσουμε ζεστό ή παγωμένο.
Kuvings Tip!
Για να αποφύγετε την υπερχείλιση, προσέχετε συνεχώς το γάλα σόγιας καθώς μαγειρεύεται.