Το γάλα βρώμης είναι μια υγιεινή εναλλακτική λύση γάλακτος με υψηλή περιεκτικότητα σε διαλυτές φυτικές ίνες. Δύο τύποι βρώμης μπορούν να κάνουν αυτό το κρεμώδες γάλα: ρολό και κομμένο σε ατσάλι. Αποφύγετε τη στιγμιαία ή γρήγορη βρώμη.
Υπάρχουν σημαντικά βήματα σε αυτή τη συνταγή που εμποδίζουν τη βρώμη να γίνει κολλώδης: μούλιασμα της βρώμης για το σωστό χρονικό διάστημα, χρήση παγωμένου νερού καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας και ξέπλυμα της βρώμης καλά πριν από τον χυμό.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 φλιτζάνι βρώμη σε ρολό ή ατσάλι
- 1 φλιτζάνι παγωμένο νερό, συν επιπλέον για μούλιασμα και ξέπλυμα
ΠΡΟΪΟΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ
Kuvings Whole Slow Juicer , συναρμολογημένος με το σουρωτήρι χυμού.
ΜΕΘΟΔΟΣ
- ΓΙΑ ΡΟΛΗ ΒΡΩΜΗ: Προσθέστε τη βρώμη σε ένα μπολ. Καλύψτε με νερό. Το βάζουμε στο ψυγείο να μουλιάσει για 2 ώρες. ΓΙΑ ΚΟΜΜΕΝΗ ΒΡΩΜΗ: Μουλιάστε ένα φλιτζάνι βρώμη σε νερό και βάλτε το στο ψυγείο για μια νύχτα ή τουλάχιστον για 8 ώρες.
- Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε καλά τη βρώμη με παγωμένο νερό.
- Κλείστε το έξυπνο καπάκι του αποχυμωτή. Προσθέστε μια μικρή μερίδα βρώμης στον αργό αποχυμωτή. Στη συνέχεια, προσθέστε ίση ποσότητα παγωμένου νερού. Συνεχίστε εναλλάξ μεταξύ της βρώμης και 1 φλιτζάνι νερό, μικρές μερίδες ίσου μεγέθους κάθε φορά.
- Ανοίξτε το έξυπνο καπάκι για να απελευθερώσετε το γάλα πεκάν. Αν θέλουμε, σουρώνουμε το γάλα για πιο λεπτή υφή. Διατηρείται αεροστεγώς στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες.
Υπόδειξη
Το γάλα βρώμης είναι το καλύτερο για κρύα ροφήματα, γιατί μπορεί να χωριστεί σε ζεστά ροφήματα.