Το γάλα βρώμης είναι μια νόστιμη και θρεπτική εναλλακτική στο κανονικό γάλα, γεμάτη διαλυτές φυτικές ίνες. Για ένα πραγματικά κρεμώδες αποτέλεσμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε νιφάδες βρώμης και να αποφύγετε τα στιγμιαία μείγματα βρώμης.
Μυστικά για να μην γίνει κολλώδες το γάλα σας: αφήστε τη βρώμη να μουλιάσει όσο πρέπει, χρησιμοποιήστε παγωμένο νερό καθ’ όλη τη διάρκεια και ξεπλύνετε καλά τη βρώμη πριν την αποχυμώσετε.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
- 1 φλιτζάνι βρώμη
- 1 φλιτζάνι παγωμένο νερό, συν επιπλέον για μούλιασμα και ξέπλυμα
Τι άλλο χρειάζεστε:
Kuvings Whole Slow Juicer , συναρμολογημένος με το φίλτρο χυμού.
Πώς να φτιάξετε το δικό σας γάλα βρώμης:
- Μούλιασμα της βρώμης: Για να γίνει το γάλα μας κρεμώδες και απαλλαγμένο από κολλώδη υφή, ξεκινάμε με το μούλιασμα. Βάζουμε τη βρώμη σε ένα μπολ και καλύπτουμε με νερό. Την αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.
- Ξέπλυμα: Μετά το μούλιασμα, στραγγίζουμε και ξεπλένουμε καλά τη βρώμη με παγωμένο νερό. Αυτό βοηθάει να έχουμε ένα δροσερό, καθαρό γάλα χωρίς υπολείμματα.
- Αποχύμωση: Κλείνουμε το έξυπνο καπάκι του αποχυμωτή και ξεκινάμε να προσθέτουμε μικρές μερίδες βρώμης, εναλλάσσοντας με ίση ποσότητα παγωμένου νερού. Συνεχίζουμε μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλη τη βρώμη και το νερό.
- Το τελικό μας γάλα! Ανοίγουμε το καπάκι και αφήνουμε το φρέσκο γάλα βρώμης να κυλήσει. Αν θέλουμε πιο λεία υφή, μπορούμε να το σουρώσουμε. Το φυλάσσουμε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο και απολαμβάνουμε μέσα σε 3 ημέρες.
Kuvings Tip!
Το γάλα βρώμης είναι ιδανικό για κρύα ροφήματα, καθώς μπορεί να διαχωριστεί όταν το προσθέτουμε σε ζεστά ροφήματα.