Τηγανίτες πατάτας
Τραγανές εξωτερικά και απαλές εσωτερικά, οι τηγανίτες πατάτας είναι αγαπητές σε πολλούς πολιτισμούς. Είτε τα ονομάζετε λάτκες, γερμανικές τηγανίτες πατάτας, πολωνικές τηγανίτες πατάτας ή κορεάτικες τηγανίτες πατάτας, αυτή η συνταγή είναι εύκολη με τη βοήθεια ενός αποχυμωτή.
Δεν χρειάζεται να τρίψετε και να στύψετε τις πατάτες με το χέρι, κάτι που δίνει σε αυτή την παραδοσιακή συνταγή μια σύγχρονη αναβάθμιση. Επιπλέον, χρησιμοποιούμε αυγά λιναριού για να κάνουμε αυτές τις τηγανίτες πατάτας vegan.
Επίπεδο εμπειρίας: Μέσο
Συστατικά
- 2 ½ λίβρες. πατάτες (περίπου 5 μέτριες πατάτες)
- 1 μικρό κίτρινο κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι λιναρόσπορου + 6 κουταλιές της σούπας νερό (για 2 αυγά λιναριού)*
- 3-4 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι, για το τηγάνισμα
*Για μια μη vegan εκδοχή, χρησιμοποιήστε 2 αυγά.
Σερβίρει 4.
Απαιτείται προϊόν
Kuvings Whole Slow Juicer, συναρμολογημένος με το σουρωτήρι χυμού.
Μέθοδοι
Για να φτιάξετε τα αυγά λιναριού, χτυπήστε ελαφρά το αλεύρι λιναρόσπορου και το νερό σε ένα μικρό μπολ. Αφήνουμε στην άκρη να πήξει.
Καθαρίζουμε τις πατάτες, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Επεξεργαστείτε τις πατάτες, το κρεμμύδι και το σκόρδο μέσω του αργού αποχυμωτή. Αφήνουμε τον χυμό στην άκρη.
Μεταφέρετε τον πελτέ της πατάτας σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε το αλάτι, το πιπέρι, το αλεύρι και τα αυγά λιναριού. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.
Ρίξτε προσεκτικά το χυμό πατάτας σε ένα ξεχωριστό δοχείο, αφήνοντας πίσω το στρώμα αμύλου πατάτας στο κάτω μέρος του φλιτζανιού χυμού. Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να ξύσετε το άμυλο στο μείγμα της πατάτας. Ανακατέψτε καλά.
Ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι.
Τοποθετήστε γεμάτες κουταλιές (περίπου 3 κουταλιές της σούπας) κουρκούτι στο καυτό λάδι για κάθε τηγανίτα. Ισιώνουμε ελαφρά με το κουτάλι. Τηγανίζουμε μέχρι να γίνουν τραγανά και να ροδίσουν, περίπου 3 με 5 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε και τηγανίζουμε για άλλα 2 με 4 λεπτά.
Μεταφέρετε τις τηγανίτες πατάτας σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περιττό λάδι. Σερβίρετε αμέσως.