Ο πολτός από χυμό καρότου είναι ιδανικός για να δώσει υγρασία, φυσική γλυκύτητα και μια έξτρα δόση θρεπτικών συστατικών στα επιδόρπια σας.

Για εμάς στην Kuvings είναι το ιδανικό υγιεινό σνακ του φθινοπώρου!


Συστατικά:

  • 5 αυγά
  • 250 γρ πολτό καρότου
  • 140 γρ ζάχαρη
  • 160 γρ αμύγδαλα ή καρύδια αλεσμένα
  • 100 γρ άμυλο καλαμποκιού
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • Μια πρέζα κανέλα
  • Μια πρέζα αλάτι

Οδηγίες:

  1. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν  αφράτοι και να πάρουν ένα σχεδόν λευκό χρώμα και  προσθέτουμε το χυμό λεμονιού συνεχίζοντας το χτύπημα.
  2. Ρίχνουμε τον πολτό καρότου, τα αμύγδαλα, την κανέλα, το αλάτι, το καλαμποκάλευρο και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τα ενσωματώνουμε απαλά στο μείγμα.
  4. Βάζουμε το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 180° για 50 λεπτά.

webdesign nuc
Με ετικέτα: Cooking Pulp Recipes