Τίποτα δεν φωνάζει περισσότερο το καλοκαίρι από τα δροσιστικά παγωμένα σνακ! Τα λαχανάκια, το παγωτό και άλλες παγωμένες λιχουδιές είναι όλα στη μόδα τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, ανεξάρτητα από την ηλικία σας. Όμως, έχετε δοκιμάσει ποτέ γρανίτα; Πιο συναρπαστική από το παγωτό νερό και λιγότερο κρεμώδης από το παγωτό, η γρανίτα είναι σαν ξυρισμένος πάγος, αλλά με μια περιστροφή.

Αυτή η συνταγή Γρανίτας Καρπούζι έχει μόλις τρία υλικά και είναι ένας εξαιρετικά νόστιμος και απλός τρόπος για να δροσιστείτε και να ανανεωθείτε. Με μόνο 5 λεπτά πρακτικής προετοιμασίας, είναι ένα απλό πιάτο που μπορείτε να μαγειρέψετε μαζί και να το έχετε έτοιμο για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.


ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  1. ½ μέτριο καρπούζι
  2. 1 φέτα λάιμ με ξύσμα
  3. λίγη ζάχαρη για γλυκό αν χρειαστεί

ΣΥΜΒΟΥΛΗ Προσαρμόστε την ποσότητα του καρπουζιού ανάλογα με την υφή. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ανθρακούχο νερό ή το Sprite με το γάλα. Προετοιμάστε και κόψτε τα υλικά σε φέτες πριν τα καταψύξετε για εύκολο ανακάτεμα.

ΜΕΘΟΔΟΣ

  1. Χυμός καρπούζι και λάιμ.
  2. Ρίξτε σε ένα ρηχό, φαρδύ ταψί και παγώστε για 1 ώρα.
  3. Σκουπίστε το μείγμα με το πιρούνι και παγώστε για άλλη μια ώρα.
  4. Τσιγαρίστε και καταψύξτε για μία ώρα ακόμη.
  5. Τσιγαρίστε και σερβίρετε σε φλιτζάνια.

ΘΡΕΨΗ

Σερβίρουμε όταν είναι λασπωμένο και τραγανό.

Συμβουλή: Προαιρετικά, μπορείτε να πάτε το γλυκό σας ένα βήμα παραπέρα και να φτιάξετε γρανίτες! Προσθέστε ½ φλιτζάνι βότκα μαζί με το λάιμ και τη ζάχαρη. Αυτή η έκδοση θα είναι λίγο πιο λασπώδης, καθώς η βότκα δεν θα παγώσει.

webdesign nuc
Με ετικέτα: Frozen Treats