Φυσική ζάχαρη πάνω από επεξεργασμένη ζάχαρη κάθε μέρα! Για να δημιουργήσετε έναν καθαρό χυμό με ελάχιστη περιεκτικότητα σε ζάχαρη, καλό είναι να χρησιμοποιείτε φρούτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, να αποφεύγετε τη χρήση φρούτων με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και να εστιάσετε κυρίως στον χυμό λαχανικών.

Ο χυμός έχει γίνει μια δημοφιλής μέθοδος για τη βελτίωση και τη διατήρηση της συνολικής υγείας. Ωστόσο, το Η περιεκτικότητα σε ζάχαρη στους χυμούς , ειδικά στους χυμούς φρούτων, εγείρει ανησυχίες σχετικά με τον αντίκτυπό της στην ευημερία.

Φυσική Ζάχαρη εναντίον Επεξεργασμένης Ζάχαρης

Οι καθαροί χυμοί φρούτων και λαχανικών περιέχουν ζάχαρη λόγω της ζάχαρης σε ολόκληρους τους ομολόγους τους. Ωστόσο, η ζάχαρη στον καθαρό χυμό είναι διαφορετική από τη ζάχαρη στα ανθυγιεινά «άχρηστα» τρόφιμα και ποτά . Τρόφιμα και ποτά όπως η καραμέλα και η σόδα αποτελούνται από επεξεργασμένα σάκχαρα, τα οποία προσφέρουν μικρή θρεπτική αξία, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ανθυγιεινά λίπη και θερμίδες, συμβάλλουν στην αύξηση βάρους και ενέχουν κινδύνους για τη γενική υγεία.

Σε αντίθεση, Οι καθαροί χυμοί περιέχουν φυσικά σάκχαρα, θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. Ανάμεσα στα δύο, Τα φυσικά σάκχαρα είναι μια πιο υγιεινή επιλογή, καθώς αφομοιώνονται πιο αργά, βοηθούν στη διατήρηση σταθερών επιπέδων γλυκόζης στο αίμα και υποστηρίζουν έναν ισορροπημένο μεταβολισμό.

Πώς να φτιάξετε χυμό με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη

Αν και είναι πιο υγιεινό να καταναλώνετε φυσικά σάκχαρα σε σχέση με τα επεξεργασμένα σάκχαρα, εξακολουθεί να είναι σημαντικό να προσέχετε την πρόσληψη ζάχαρης και να καταναλώνετε ζάχαρη με μέτρο . Αν θέλετε να δημιουργήσετε αγνούς χυμούς με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, δοκιμάστε να ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές.

  1. Χρησιμοποιήστε φρούτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη
  2. Αποφύγετε τη χρήση φρούτων με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη
  3. Προτιμήστε τα λαχανικά και όχι τα φρούτα

Σας ενθαρρύνουμε να μιλήσετε με τον γιατρό ή τον επαγγελματία σας πριν από το χυμό εάν έχετε διαβήτη ή οποιοδήποτε άλλο μικρό ή σημαντικό πρόβλημα υγείας.

1. Χρησιμοποιήστε φρούτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη

Η ποσότητα της φυσικής ζάχαρης στα φρούτα ποικίλλει. Επιλέξτε φρούτα με χαμηλότερη φυσική περιεκτικότητα σε ζάχαρη για να φτιάξετε ένα χυμό με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη με φρούτα . Τα παρακάτω είναι μερικά φρούτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη που λειτουργούν στον χυμό:


μήλο
Βατόμουρα
Πεπονάκι
Αγγούρι
Φράπα
Πεπόνι μελιτώματος
Ακτινίδια
Λεμόνι

Ασβεστος
Πορτοκάλι
Παπάγια
Ροδάκινο
Σμέουρα
Φράουλες
Καρπούζι


2. Αποφύγετε τη χρήση φρούτων με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη

Ομοίως, καλό είναι να αποφύγετε τη χρήση φρούτων με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη ή ενσωματώστε τα σε μικρές ποσότητες όταν φτιάχνετε χυμούς. Προσέξτε αυτά τα φρούτα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη:


Μπανάνα
Κεράσια
σταφύλια
Γκουάβα
Λυκείο

Μάνγκο
Αχλάδι
Ρόδι
Φρούτο του πάθους


3. Προτιμήστε τα λαχανικά και όχι τα φρούτα

Τα λαχανικά είναι μια εξαιρετική επιλογή για χυμό καθώς περιέχουν μικρότερες ποσότητες φυσικών σακχάρων σε σύγκριση με τα φρούτα. Συνιστάται να εστίαση κυρίως στην ενσωμάτωση λαχανικών για μείωση της πρόσληψης ζάχαρης από τους χυμούς. Ακολουθεί μια ολοκληρωμένη λίστα λαχανικών που είναι ιδανικά για χυμό:


Ρόκα
Παντζάρια
Καρότο
Σέλινο
Σέλινο
Chards
κόλιαντρο
Μάραθο
Τζίντζερ
Χόρτα
Βότανα
Λάχανο
Είδος λάχανου

Μαρούλι
Κρεμμύδι
Μαϊντανός
Είδος δαυκίου
Ραπανάκια
Ραβέντι
Σπανάκι
Κολοκυθάκια
Πατάτες
Κολοκύθι
Κουρκούμη
Γογγύλι
Σιταρόχορτο


Για αρχάριους αποχυμωτές, η μετάβαση σε χυμούς αμιγώς λαχανικών μπορεί να είναι αρχικά δύσκολη λόγω των γευστικών προτιμήσεων. Μια χρήσιμη συμβουλή είναι να ξεκινήστε με την ενσωμάτωση φρούτων με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη στους χυμούς σας και τη σταδιακή μείωση ή εξάλειψή τους καθώς αποκτάτε γεύση για χυμούς με βάση τα λαχανικά. Με τον καιρό, θα βρείτε τον εαυτό σας να απολαμβάνει 100% χυμό λαχανικών.

Συνταγή σούπερ πράσινου χυμού

Στο μεταξύ, εδώ είναι μια δελεαστική συνταγή για σούπερ πράσινο χυμό @ligiasfreshbowls με μείγμα λαχανικών και φρούτων με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη:

Συστατικά
  • 4 πράσινα μήλα
  • 6 μπαστούνια σέλινο
  • 4 φλιτζάνια ρόκα σαλάτα
  • 1 λάιμ
  • 2 ιντσών φρέσκο ​​τζίντζερ
  • 1 φλιτζάνι φύλλα κόλιανδρου

____

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ:
https://www.cancercenter.com/community/blog/2022/10/natural-vs-refined-sugars-what-is-the-difference
https://chear.ucsd.edu/blog/understanding-natural-versus-added-sugars
https://www.mdanderson.org/cancerwise/natural-versus-refined-sugar--what-s-the-difference.h00-159465579.html
https://health.unl.edu/sugar-fruits-what-matters-health
https://www.healthline.com/health/best-low-sugar-fruits
https://www.medicalnewstoday.com/articles/320078#eight-low-sugar-fruits
https://www.realsimple.com/health/nutrition-diet/high-sugar-fruits
https://www.healthline.com/nutrition/best-vegetables-to-juice
https://www.cleaneatingkitchen.com/best-vegetables-to-juice/
https://sprintkitchen.com/juicing-fruit-increase-sugar/

webdesign nuc