Αυτή η συνταγή χυμού έχει να κάνει με την ενίσχυση των επιπέδων ενέργειάς σας.

Το τζίντζερ διεγείρει την κυκλοφορία, το κάρδαμο παρέχει μια πληθώρα βιταμινών και μετάλλων για την παραγωγή ενέργειας και το γκρέιπφρουτ προσφέρει μια αναζωογονητική έκρηξη αντιοξειδωτικών και βιταμίνης C που παίζει καθοριστικό ρόλο στον ενεργειακό μεταβολισμό βοηθώντας στη σύνθεση της καρνιτίνης, μιας ένωσης που βοηθά το σώμα να μετατρέψει λίπος σε ενέργεια.

Η τακτική κατανάλωση αυτού του χυμού μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της κόπωσης, να βελτιώσει την εστίαση και τη συγκέντρωση και να υποστηρίξει τη συνολική ζωτικότητα.

Καλή χυμοποίηση !

Γεύση

Ουάου, υπέροχος χυμός. Έχει ένα υπέροχο τράνταγμα από πικάντικο, πιπεράτο τζίντζερ με μια ελαφριά γλύκα. Είναι ένας ενυδατικός και δροσιστικός χυμός.

Συστατικά

  • 20 γρ κάρδαμο (ή υποκατάστατο ρόκας)
  • 5 cm τζίντζερ
  • 2 αχλάδια
  • 2 γκρέιπφρουτ, κίτρινα

Χρόνος χυμού: 3 λεπτά
Ποσότητα χυμού: 600 ml
Εξυπηρετεί: 2

Παρασκευή

Τζίντζερ

  • Πλύνετε και στεγνώστε
  • Κόψτε σε λεπτά κομμάτια στο μέγεθος της μικρογραφίας σας αφήνοντας το δέρμα επάνω

Αχλάδι

  • Αφαιρέστε τα σκληρά ξύλινα στελέχη
  • Χυμός ολόκληρος ή κομμένος στη μέση, αν είναι πολύ μεγάλος για να χωρέσει στο φαρδύ τσουρέκι

Φράπα

  • Αφαιρέστε την εξωτερική φλούδα διατηρώντας όσο το δυνατόν περισσότερο λευκό κουκούτσι
  • Κόψτε στα μισά ή στα τέταρτα για να χωρέσει στη φαρδιά τσάντα

Κάρδαμο

  • Κόψτε χοντροκομμένα

Μέθοδος χυμού ψυχρής πρέσας

Ξεκινήστε με το κάρδαμο. Προσθέστε στον αποχυμωτή ολόκληρα τα 20 γρ.

Προσθέστε τα αχλάδια ένα κάθε φορά. Θα βοηθήσουν στην ώθηση του νεροκάρδαμου προς τα κάτω και πάνω στην πρέσα.

Αφαιρέστε το χυμό από το γκρέιπφρουτ στη συνέχεια προσθέτοντάς τα σε κομμάτια ένα-ένα και αφήνοντας τον χυμό να πιέσει κάθε κομμάτι πριν προσθέσετε περισσότερα.

Τέλος προσθέτουμε το τζίντζερ.

AUTO10 Layering: κάρδαμο, αχλάδι, γκρέιπφρουτ, τζίντζερ

Υπόδειξη: Το κάρδαμο μπορεί επίσης να γίνει ένα τσάι από βότανα ρίχνοντας βραστό νερό πάνω από μια χούφτα χόρτα και αφήνοντας το πολύ απότομο για 15 λεπτά ή περισσότερο.

Οφέλη για την υγεία

Τζίντζερ

Το τζίντζερ είναι ένα από τα παλαιότερα και πιο δημοφιλή φαρμακευτικά μπαχαρικά στον κόσμο. Είναι γνωστό ότι βοηθάει πολύ στην πέψη και την αφομοίωση και θεωρείται ευρέως ότι βοηθά στην πρόληψη του κρυολογήματος, της γρίπης, της ασθένειας κίνησης και του ιλίγγου.

Το τζίντζερ είναι σαν την αγαπημένη θεία όλων (anti). Αντιφλεγμονώδες, αντιοξειδωτικό, αντισπασμωδικό, αντι-ναυτία, αντιβακτηριδιακό.

Το τζίντζερ θα υποστηρίξει το γενικό ανοσοποιητικό σας σύστημα, επομένως είναι εξαιρετικό για χρήση κατά τους χειμερινούς μήνες, για να καταπολεμήσετε τα κρυολογήματα. Οι τζίντζερλες στο τζίντζερ προκαλούν ταχεία και αισθητή διεύρυνση των τοιχωμάτων των αιμοφόρων αγγείων και με τη σειρά τους βοηθούν στην ενίσχυση της κυκλοφορίας και επίσης στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Το τζίντζερ έχει επίσης τη δική του χαρακτηριστική ποικιλία βιταμίνης C και βοηθά το σώμα να βγει από την αντιδραστική κατάσταση όταν είστε άρρωστοι.

Αχλάδι

Τα αχλάδια μπαίνουν στην εποχή τους κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και βοηθούν στην προσθήκη λίγης απαραίτητης υγρασίας στους ξηρούς πνεύμονές μας από τη ζέστη του καλοκαιριού. Λειτουργούν ως κατασταλτικό της όρεξης και τονωτικό του στομάχου για να σας αποτρέψουν από την υπερκατανάλωση τροφής στα γεύματα.

Τα αχλάδια συχνά παραβλέπονται από το μήλο για καθημερινό χυμό, αλλά ακριβώς όπως τα μήλα είναι ένα από τα κορυφαία τρόφιμα που αλλάζουν τη ζωή για κατανάλωση.

Το αχλάδι βοηθά στην αναζωογόνηση του παγκρέατος, ενός οργάνου που επίσης παραβλέπεται, αλλά παίζει ουσιαστικό ρόλο στη μετατροπή της τροφής που τρώμε σε καύσιμο για τα κύτταρα του σώματος.

Ο χυμός αχλαδιού είναι πλούσιος σε ηλεκτρολύτες που μπορούν να σταθεροποιήσουν το σάκχαρο στο αίμα. Επιπλέον, τα αχλάδια είναι χαμηλά σε θερμίδες, καθιστώντας τα εξαιρετικά για απώλεια βάρους.

Σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να προσθέσετε αχλάδια στο ντουλάπι χυμών σας.

Συμβουλή: όταν ένα αχλάδι είναι σκληρό και τραγανό βγάζει καλύτερα χυμό και η περιεκτικότητά του σε φυτικές ίνες είναι μεγαλύτερη. Όταν ένα αχλάδι είναι μαλακό, τα επίπεδα γλυκόζης του είναι υψηλότερα, είναι πολύ εύκολο στην πέψη και τρώγεται καλύτερα ή αναμειγνύεται σε ένα smoothie.

Γκρέιπφρουτ, κίτρινο

Τα κίτρινα γκρέιπφρουτ είναι πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία είναι απαραίτητη για τη λειτουργία του ανοσοποιητικού, τη σύνθεση κολλαγόνου και την επούλωση των πληγών. Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της διάρκειας και της σοβαρότητας του κρυολογήματος και στη βελτίωση της συνολικής λειτουργίας του ανοσοποιητικού.

Τα κίτρινα γκρέιπφρουτ περιέχουν διάφορα αντιοξειδωτικά, όπως βήτα-καροτίνη, φλαβονοειδή και λυκοπένιο. Αυτές οι ενώσεις βοηθούν στην εξουδετέρωση των επιβλαβών ελεύθερων ριζών στο σώμα, μειώνοντας το οξειδωτικό στρες και μειώνοντας τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών όπως οι καρδιακές παθήσεις και ο καρκίνος.

Όπως και άλλα εσπεριδοειδή, τα κίτρινα γκρέιπφρουτ έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, γεγονός που τα καθιστά ενυδατικά και αναζωογονητικά. Η παραμονή ενυδατωμένη είναι απαραίτητη για τη συνολική υγεία, καθώς υποστηρίζει διάφορες σωματικές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της ρύθμισης της θερμοκρασίας, της μεταφοράς θρεπτικών ουσιών και της απομάκρυνσης των απορριμμάτων.

Τέλος, τα κίτρινα γκρέιπφρουτ είναι μια καλή πηγή καλίου, ενός ηλεκτρολύτη που βοηθά στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και στη διατήρηση της σωστής λειτουργίας των μυών και των νεύρων.

Κάρδαμο

Παρά την ταπεινή εμφάνισή του, το νεροκάρδαμο είναι μια φυλλώδης πράσινη πηγή ενέργειας από θρεπτικά συστατικά. Είναι γεμάτο με βιταμίνες Α, C και Κ, καθώς και αρκετές βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Το κάρδαμο περιέχει επίσης σίδηρο, ασβέστιο και μαγνήσιο, τα οποία είναι απαραίτητα για την παραγωγή ενέργειας. Επιπλέον, είναι πλούσιο σε φυτοθρεπτικά συστατικά όπως η σουλφοραφάνη, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της κόπωσης και στη βελτίωση της συνολικής ζωτικότητας.

Η σημαντική ποσότητα βιταμίνης Κ στο κάρδαμο παίζει καθοριστικό ρόλο στον μεταβολισμό των οστών και στην απορρόφηση του ασβεστίου. Η επαρκής πρόσληψη βιταμίνης Κ μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου οστεοπόρωσης και στη βελτίωση της οστικής πυκνότητας.

Περιέχει υψηλά επίπεδα ιωδίου που είναι ευεργετικό τόσο για τον θυρεοειδή όσο και για το ανοσοποιητικό σύστημα. Το νεροκάρδαμο έχει επίσης αντιβιοτικές ιδιότητες παρόμοιες με εκείνες της οικογένειας των κρεμμυδιών, γεγονός που του δίνει επίσης μια πικάντικη γεύση και λάκτισμα.

-------------------------------------------------- -------------------------------------------

Γκάρι Ντάουζ

Master Juice Chef, Kuvings Australia

Ο Gary είναι μια κινητήρια δύναμη στον κόσμο των χυμών και της διατροφής με βάση τα φυτά, με ακλόνητο πάθος για υγεία και ευεξία. Με πιστοποιήσεις στη θεραπεία με φυσικό χυμό και τη φυτική διατροφή με πλήρη τροφή, ο Gary είναι ένας αφοσιωμένος εκπαιδευτής, που δίνει τη δυνατότητα στα άτομα να εκμεταλλευτούν τα μεταμορφωτικά οφέλη του χυμού και της φυτικής διατροφής.

Μέσω των διαφωτιστικών βιβλίων και των δυναμικών διαδικτυακών μαθημάτων του, ο Gary υπερασπίζεται τις προληπτικές και επανορθωτικές θεραπευτικές δυνάμεις του να υιοθετήσει έναν τρόπο ζωής πλούσιο σε ζωντανούς χυμούς και ολόκληρες, φυτικές τροφές.

Η αποστολή του είναι να εμπνέει και να καθοδηγεί άλλους στο ταξίδι τους προς τη βέλτιστη υγεία και ζωτικότητα.

Ακολουθήστε το FB του Gary

webdesign nuc