Αυτός ο χυμός έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει τα φυσικά επίπεδα ενέργειας του οργανισμού.
Με κύρια συστατικά το τζίντζερ, το κάρδαμο και το γκρέιπφρουτ, διεγείρει την κυκλοφορία, γεμίζει τον οργανισμό με αντιοξειδωτικά, προσφέρει αντιφλεγμονώδη δράση και βιταμίνη C, που παίζει σημαντικό ρόλο στον ενεργειακό μεταβολισμό, υποστηρίζοντας τη σύνθεση της καρνιτίνης — μιας ένωσης που μετατρέπει το λίπος σε ενέργεια.
Η τακτική κατανάλωση αυτού του χυμού μπορεί να συνεισφέρει στη μείωση της αίσθησης κόπωσης, να ενισχύσει τη συγκέντρωση και να υποστηρίξει τη συνολική ζωτικότητα του οργανισμού.
Καλή χυμοποίηση !
Γεύση;
Φρέσκια και πιπεράτη!
Ένας φρέσκος και δροσιστικός χυμός με έντονη νότα τζίντζερ, ισορροπημένη με μια διακριτική γλυκύτητα. Ιδανικός για να σας αναζωογονήσει και να δώσει ενέργεια σε κάθε γουλιά.
Συστατικά:
- 20 γρ φρέσκο κάρδαμο
- 5 cm φρέσκο τζίντζερ
- 2 αχλάδια
- 2 κίτρινα γκρέιπφρουτ
Χρόνος χυμού: 3 λεπτά
Ποσότητα χυμού: 600 ml
Για 2 άτομα
Οδηγίες:
Τζίντζερ
- Πλύνετε και στεγνώστε
- Κόψτε σε λεπτά κομμάτια, αφήνοντας πάνω την φλούδα.
Αχλάδι
- Αφαιρέστε το κοτσάνι
- Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ολόκληρο ή να το κόψετε στην μέση εάν είναι πολύ μεγάλο.
Γκρέιπφρουτ
- Αφαιρέστε την εξωτερική φλούδα
- Κόψτε το σε 2 ή 4 κομμάτια
Κάρδαμο
- κόψτε το σε μεγάλες μερίδες
Μέθοδος αποχυμώσης ψυχρής σύνθλιψης
Ξεκινήστε με το κάρδαμο και προσθέστε στον αποχυμωτή όλη την ποσότητα.
Συνεχίστε με τα αχλάδια, ένα κάθε φορά. Θα βοηθήσουν στην ώθηση του νεροκάρδαμου προς τα κάτω και πάνω στην πρέσα.
Στη συνέχεια προσθέστε το γκρέιπφρουτ, σε κομμάτια ένα-ένα και αφήνοντας τον χυμό να πιέσει κάθε κομμάτι πριν βάλετε περισσότερα.
Τέλος βάζουμε το τζίντζερ.
AUTO10 Layering: κάρδαμο, αχλάδι, γκρέιπφρουτ, τζίντζερ
Tip: Μπορείτε να φτιάξετε αφέψημα από κάρδαμο ρίχνοντας βραστό νερό σε ένα ματσάκι και αφήνοντάς το να ξεκουραστεί για 15 λεπτά ή και περισσότερο, ανάλογα την ένταση που επιθυμείτε!
Οφέλη για την υγεία

Τζίντζερ
Το τζίντζερ είναι ίσως ένα από τα παλαιότερα και πιο δημοφιλή φαρμακευτικά μπαχαρικά στον κόσμο. Είναι γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες στην πέψη και την απορρόφηση θρεπτικών συστατικών, ενώ θεωρείται ότι συμβάλλει στην πρόληψη του κρυολογήματος, της γρίπης, της ναυτίας και του ιλίγγου.
Μοιάζει με εκείνη την αγαπημένη θεία! Αντιφλεγμονώδες, αντιοξειδωτικό, αντισπασμωδικό, αντιβακτηριδιακό κ.α
Το τζίντζερ μπορεί να υποστηρίξει το φυσικό ανοσοποιητικό σύστημα, γι’ αυτό είναι ιδανικό κατά τους χειμερινούς μήνες.
Οι φυσικές ενώσεις του τζίντζερ συμβάλλουν στην κυκλοφορία του αίματος, ενώ μπορεί να βοηθήσουν στην υποστήριξη της υγιούς αρτηριακής πίεσης.
Επιπλέον, το τζίντζερ περιέχει βιταμίνη C, η οποία υποστηρίζει τον οργανισμό σε περιόδους που χρειάζεται ενίσχυση της άμυνας.

Χυμός Αχλαδιού
Τα αχλάδια ωριμάζουν το φθινόπωρο και είναι πλούσια σε νερό και φυτικές ίνες, βοηθώντας στη φυσική ενυδάτωση και στην αίσθηση κορεσμού.
Είναι επίσης καλή πηγή βιταμινών και μετάλλων, όπως η βιταμίνη C και το κάλιο, που υποστηρίζουν τη φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού.
Χαμηλά σε θερμίδες και με φυσική γλυκύτητα, τα αχλάδια είναι ιδανικά για ένα δροσιστικό και θρεπτικό χυμό, εύκολο να ενταχθεί σε καθημερινή διατροφή.
Συμβουλή: όταν ένα αχλάδι είναι σκληρό και τραγανό βγάζει καλύτερα χυμό και η περιεκτικότητά του σε φυτικές ίνες είναι μεγαλύτερη. Όταν ένα αχλάδι είναι μαλακό, τα επίπεδα γλυκόζης του είναι υψηλότερα, είναι πολύ εύκολο στην πέψη και τρώγεται καλύτερα ή αναμειγνύεται σε ένα smoothie.

Κίτρινα Γκρέιπφρουτ
Τα κίτρινα γκρέιπφρουτ είναι πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία υποστηρίζει τη φυσική λειτουργία του ανοσοποιητικού, τη σύνθεση κολλαγόνου και την επούλωση των πληγών. Η τακτική κατανάλωση τροφών με βιταμίνη C μπορεί να ενισχύσει την άμυνα του οργανισμού και να συμβάλει στη διατήρηση της συνολικής υγείας.
Περιέχουν επίσης ισχυρά αντιοξειδωτικά, όπως βήτα-καροτίνη, φλαβονοειδή και λυκοπένιο, που βοηθούν στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες.
Με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, τα γκρέιπφρουτ προσφέρουν ενυδάτωση και αίσθηση φρεσκάδας. Επιπλέον, είναι καλή πηγή καλίου, που συμβάλλει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και στη σωστή λειτουργία των μυών και των νεύρων.

Κάρδαμο (Νεροκάρδαμο)
Παρά την ταπεινή εμφάνισή του, το νεροκάρδαμο είναι μια θρεπτική, πράσινη πηγή ενέργειας. Περιέχει βιταμίνες Α, C και K, καθώς και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ενώ προσφέρει σημαντικά μέταλλα όπως σίδηρο, ασβέστιο και μαγνήσιο.
Η βιταμίνη Κ που περιέχει είναι σημαντική για την υγεία των οστών και τη σωστή απορρόφηση του ασβεστίου. Το νεροκάρδαμο περιέχει επίσης ιώδιο, απαραίτητο για την καλή λειτουργία του θυρεοειδούς, και φυτοθρεπτικά συστατικά που υποστηρίζουν τη συνολική υγεία.
Με την πικάντικη γεύση του, που θυμίζει ελαφρώς κρεμμύδι, το νεροκάρδαμο δίνει έναν φρέσκο τόνο στους χυμούς και τα πιάτα σας, προσθέτοντας γεύση και θρεπτική αξία.
-------------------------------------------------- -------------------------------------------

Gary Dowse
Master Juice Chef, Kuvings Australia
Ο Gary είναι πρωτοπόρος στον κόσμο των χυμών και της φυτικής διατροφής, με πάθος για υγεία και ευεξία. Κατέχει πιστοποιήσεις στη θεραπεία με φυσικό χυμό και τη φυτική διατροφή πλήρους τροφής, και ως εκπαιδευτής δίνει τη δυνατότητα σε άλλους να ανακαλύψουν τα μεταμορφωτικά οφέλη των χυμών και της φυτικής διατροφής.
Μέσα από τα βιβλία του και τα δυναμικά διαδικτυακά μαθήματα, προωθεί τις θεραπευτικές δυνάμεις ενός τρόπου ζωής πλούσιου σε ζωντανούς χυμούς και φυτικές τροφές. Η αποστολή του είναι να εμπνέει και να καθοδηγεί τους ανθρώπους στο ταξίδι τους προς τη βέλτιστη υγεία και ζωτικότητα.