Η κλασική σαλάτα Waldorf ενέπνευσε αυτή τη συνταγή χυμού, φτιάχνοντας έναν νόστιμο μεσημεριανό χυμό. Συνδυάζει την ουσία του τραγανού σέλινου, το δροσιστικό ξύσμα του μαϊντανού, τη γλυκύτητα των φρέσκων μήλων και τον πλούτο των καρυδιών σε ξηρούς καρπούς.
Συχνά κοιτάζω σαλάτες, σούπες και επιδόρπια και αναρωτιέμαι πώς αυτό θα μπορούσε να αντιγραφεί ως συνταγή χυμού.
Η σαλάτα Waldorf είναι μια νόστιμη υγιεινή επιλογή και αυτή η συνταγή χυμού είναι ακόμα καλύτερη. Γεμάτο με θρεπτικά συστατικά και γεμάτη γεύση, δεν είναι απλώς ένας χυμός, αλλά μια γιορτή υγιεινών συστατικών που ενώνονται σε τέλεια συνέργεια.
Γεύση
Γλυκό, ξηρό και φυτικό με ελαφριά κρεμώδη υφή, τόσο καλό!
Συστατικά
- 6 κοτσάνια σέλινου
- 1 χούφτα μαϊντανό
- 2 κόκκινα μήλα
- 2 κουταλιές της σούπας καρύδια
Χρόνος χυμού: 4 λεπτά
Ποσότητα χυμού: 750 ml
Εξυπηρετεί: 3
Παρασκευή
Σέλινο
- Κόψτε τα κοτσάνια σε μικρά κομμάτια μεγέθους αντίχειρα κατά μήκος των κοτσανιών (αυτό μειώνει τη μακρόστενη ίνα κυτταρίνης και την εμποδίζει να τυλίγεται γύρω από την πρέσα)
- Μπορείτε να κάνετε χυμό από φύλλα σέλινου, ωστόσο θα προσθέσει πικρία, οπότε πετάξτε αν δεν σας αρέσει αυτό
- REVO830: Δεν χρειάζεται να το κόψετε σε μικρά κομμάτια
- AUTO10: Κόψτε μακριά κομμάτια για να χωρέσουν στη χοάνη
Μαϊντανός
- Ψιλοκόβουμε τα φύλλα και τους μίσχους
- Χυμοί χούφτες τη φορά
Μήλα
- Αφαιρέστε τα στελέχη και αφαιρέστε τυχόν αυτοκόλλητα
- Χυμός μήλων ολόκληρα με φλούδα και σπόρους.
- Κόψτε στη μέση ή στα τέταρτα εάν είναι πολύ μεγάλο για να χωρέσει στη φαρδιά τσάντα
Καρύδια
- Δεν χρειάζεται προετοιμασία
- Χυμός ολόκληρος
Καλή χυμοποίηση !
Μέθοδος χυμού ψυχρής πρέσας
Φροντίστε να ξεκινήσετε αυτή τη συνταγή χυμού με τα καρύδια.
Τα χρειάζεσαι πρώτα στον αποχυμωτή, ώστε τα μήλα να πάρουν τη γεύση του ξηρού καρπού όταν στη συνέχεια χυθούν.
Προσθέστε τα μήλα στον αποχυμωτή ένα-ένα αφήνοντάς τα να πιέσουν πριν προσθέσετε το επόμενο μήλο.
Επόμενο χυμό από τον μαϊντανό. Προσθέστε ολόκληρη τη χούφτα στον αποχυμωτή.
Αποχυμώστε τα κοτσάνια του σέλινου τελευταία.
Υπόδειξη: αν θέλετε πιο κρεμώδη υφή, μουλιάστε τα καρύδια όλη τη νύχτα πριν τα αποχυμώσετε
AUTO10 Layering: καρύδια, μαϊντανός, μήλο, σέλινο
Γκάρι Ντάουζ
Master Juice Chef, Kuvings Australia
Ο Gary είναι μια δύναμη στον κόσμο των χυμών και της διατροφής με βάση τα φυτά, με ακλόνητο πάθος για υγεία και ευεξία. Με πιστοποιήσεις στη θεραπεία με φυσικούς χυμούς και τη φυτική διατροφή ολικής άλεσης, ο Gary είναι ένας αφοσιωμένος εκπαιδευτής, δίνοντας τη δυνατότητα στα άτομα να εκμεταλλευτούν τα μεταμορφωτικά οφέλη του χυμού και της διατροφής με βάση τα φυτά.
Μέσω των διαφωτιστικών βιβλίων και των δυναμικών διαδικτυακών μαθημάτων του, ο Gary υπερασπίζεται τις προληπτικές και επανορθωτικές θεραπευτικές δυνάμεις του να υιοθετήσει έναν τρόπο ζωής πλούσιο σε ζωντανούς χυμούς και ολόκληρες, φυτικές τροφές.
Η αποστολή του είναι να εμπνέει και να καθοδηγεί άλλους στο ταξίδι τους προς τη βέλτιστη υγεία και ζωτικότητα.